Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Krůtí maso je díky své šťavnatosti populární alternativou ke klasickému kuřecímu. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto natočil video recept na přírodní krůtí řízky s mozzarellou. Kromě té budete potřebovat i cherry rajčátka a také houby, které orestujete společně s kapustou. Využijete rovnou několik druhů hub – kromě bílých a hnědých žampionů to je i hlíva ústřičná, ale použít můžete například i lesní houby. Výsledkem je zdravé a lehké jídlo, na kterém si pochutná snad úplně každý!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 009 kJ / 480 kcal
Bílkoviny
49,80 g
Tuky
28,10 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
11,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kapustu očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na menší kousky, které blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté přecedíme. Hlívu nakrájíme na větší proužky, žampiony překrojíme na čtvrtiny, česnek nakrájíme na plátky a lahůdkovou cibulku na kolečka.
02.Plátky masa osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Na maso poklademe kolečka cherry rajčat, na ně plátky mozzarelly a přidáme máslo. Osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou.
03.V pánvi s olejem orestujeme nakrájené houby, osolíme a opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Přidáme tymián, cibulku s česnekem, máslo a kapustu, promícháme, stáhneme z ohně a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT