Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Krůtí maso najde své uplatnění kdekoliv, kde byste jinak použili kuřecí, ale často si na něm pochutnáte ještě víc! To ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na přírodní krůtí řízky s kozím sýrem a prosciuttem. Protože samotný postup je velmi jednoduchý, můžete si vyhrát především s pestrobarevnou přílohou. Do té patří papriky tří barev, lahůdková cibulka a bílý i zelený chřest, který vás předtím Marcel Ihnačák naučí oloupat. Výsledkem pak bude chutný, pestrobarevný a lehký oběd nebo večeře, na které se pochutnají úplně všichni.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 439 kJ / 583 kcal
Bílkoviny
64,00 g
Tuky
34,10 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
14,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílý a zelený chřest očistíme a překrojíme na třetiny.
Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Bílé části lahůdkové cibulky a všechny tři papriky nakrájíme na proužky. V rozpálené pánvi s olejem papriky orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Po chvíli přihodíme chřest, opět mírně osolíme a opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Restujeme a následně přidáme lahůdkovou cibulku a plátky česneku. Před koncem přihodíme 50 g másla, počkáme, dokud se máslo nerozpustí a dáme bokem.
03.Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi z obou stran. Do pánve dáme prosciutto a opražíme ho. Na maso rozložíme kozí sýr a před koncem do pánve přidáme 30 g másla. Opečené prosciutto přidáme na sýr.
04.Šťavnatý krůtí plátek s prosciuttem a kozím sýrem podáváme s opečenou zeleninou a na závěr posypeme čerstvou bazalkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT