Šťavnaté krůtí plátky s prosciuttem, kozím sýrem, paprikami a chřestem

play Přehrát video recept
Šťavnaté krůtí plátky s prosciuttem, kozím sýrem, paprikami a chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Krůtí maso najde své uplatnění kdekoliv, kde byste jinak použili kuřecí, ale často si na něm pochutnáte ještě víc! To ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na přírodní krůtí řízky s kozím sýrem a prosciuttem. Protože samotný postup je velmi jednoduchý, můžete si vyhrát především s pestrobarevnou přílohou. Do té patří papriky tří barev, lahůdková cibulka a bílý i zelený chřest, který vás předtím Marcel Ihnačák naučí oloupat. Výsledkem pak bude chutný, pestrobarevný a lehký oběd nebo večeře, na které se pochutnají úplně všichni.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g bílý chřest
  • 250 g zelený chřest
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × červená paprika
  • 1 × zelená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 80 g máslo Pilos
  • 700 g krůtí prsní řízky
  • 4 × plátek prosciutto Dulano
  • 100 g kozí sýr Milbona
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 439 kJ / 583 kcal

Bílkoviny

64,00 g

Tuky

34,10 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

14,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílý a zelený chřest očistíme a překrojíme na třetiny. 

Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Bílé části lahůdkové cibulky a všechny tři papriky nakrájíme na proužky. V rozpálené pánvi s olejem papriky orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Po chvíli přihodíme chřest, opět mírně osolíme a opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Restujeme a následně přidáme lahůdkovou cibulku a plátky česneku. Před koncem přihodíme 50 g másla, počkáme, dokud se máslo nerozpustí a dáme bokem. 

03.Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi z obou stran. Do pánve dáme prosciutto a opražíme ho. Na maso rozložíme kozí sýr a před koncem do pánve přidáme 30 g másla. Opečené prosciutto přidáme na sýr.

04.Šťavnatý krůtí plátek s prosciuttem a kozím sýrem podáváme s opečenou zeleninou a na závěr posypeme čerstvou bazalkou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo