Pošírovaná kuřecí prsa se zeleninou

play Přehrát video recept
Pošírovaná kuřecí prsa se zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připomeňte si krásu jednoduché domácí kuchyně a připravte si vařená kuřecí prsa se zeleninou a domácí majonézou.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pošírovaná kuřecí prsa

  • 300 × kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × fenykl
  • 2 × mrkve s natí
  • 2 × stonky řapíkatého celeru
  • celý černý pepř Mikado
  • nové koření Mikado
  • bobkový list Mikado
  • 1 × brokolice
  • 100 g zeleného chřestu
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru nebo vody

Domácí majonéza

  • 2 × vejce „M“ (pouze žloutky)
  • 200 ml extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • čerstvé bylinky (pažitka, listová petržel)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 794 kJ / 429 kcal

Bílkoviny

15,20 g

Tuky

36,20 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

11,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pošírovaná kuřecí prsa:

01.Kuřecí prsa osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. V průběhu restování postupně přidáváme zeleninu – fenykl nakrájený na menší kousky (nať odložíme), mrkev nakrájenou podélně na čtvrtiny, řapíkatý celer na menší kousky a koření - celý černý pepř, nové koření a bobkové listy.

02.Brokolici rozdělíme na menší růžičky. Z chřestu odřežeme dřevnaté konce (asi 2 cm) a škrabkou očistíme asi do 2/3 (hlavičky neloupeme). Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítku. Do hrnce přilijeme bílé víno a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme teplým zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme brokolici a chřest, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.

Domácí majonéza:

03.K žloutkům za stálého šlehání postupně přiléváme olej a šleháme do zhoustnutí. Zakápneme citronovou šťávou nebo bílým vinným octem, osolíme, opeříme a přidáme najemno nasekané bylinky.

Servírování:

04.Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme v hlubším talíři se zeleninou. Přelijeme domácí majonézou a dozdobíme fenyklovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo