Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 794 kJ / 429 kcal
Bílkoviny
15,20 g
Tuky
36,20 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
11,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí prsa osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. V průběhu restování postupně přidáváme zeleninu – fenykl nakrájený na menší kousky (nať odložíme), mrkev nakrájenou podélně na čtvrtiny, řapíkatý celer na menší kousky a koření - celý černý pepř, nové koření a bobkové listy.
02.Brokolici rozdělíme na menší růžičky. Z chřestu odřežeme dřevnaté konce (asi 2 cm) a škrabkou očistíme asi do 2/3 (hlavičky neloupeme). Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítku. Do hrnce přilijeme bílé víno a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme teplým zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme brokolici a chřest, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.
03.K žloutkům za stálého šlehání postupně přiléváme olej a šleháme do zhoustnutí. Zakápneme citronovou šťávou nebo bílým vinným octem, osolíme, opeříme a přidáme najemno nasekané bylinky.
04.Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme v hlubším talíři se zeleninou. Přelijeme domácí majonézou a dozdobíme fenyklovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT