Pizza s mořskými plody
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Může být něco italštějšího než pizza? A co takhle pizza s mořskými plody! Jednu takovou, podle svého vlastního receptu, připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ve video návodu se naučíte vše – od přípravy kynutého těsta na pizzu přes rajčatové sugo až po to, jak pizzu správně nazdobit i upéct. Až budete mít základ hotový, můžete pokračovat podle návodu Marcela Ihnačáka a přidat mořské plody, nebo můžete na pizzu dát, cokoliv vám chutná. To je na přípravě pizzy to nejlepší!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 × lžička cukru Castello
  • 600 g hladké mouky Castello
  • 300 ml teplé vody
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 420 ml krájených loupaných rajčat z konzervy Freshona
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • 1 × lžíce sušeného oregana Kania
  • 5 × stroužků česneku
  • 300 g sýru ementál Milbona
  • 500 g mořských plodů
  • 2 × červené cibule
  • 2 × pálivé papričky
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 747 kJ / 1 134 kcal

Bílkoviny

60,50 g

Tuky

39,60 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

4,80 g

Sacharidy

130,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto:

01.Droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme cukr, dvě lžíce mouky, zalijeme teplou vodou a promícháme. Kvásek položíme na teplé místo asi na 5 minut, dokud nezačnou vystupovat bublinky.

02.Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přilejeme dvě lžíce oleje a připravený kvásek. Ručně nebo pomocí robotu vypracujeme hladké těsto (podle potřeby přisypeme trochu mouky nebo přilijeme vodu). Dobře vypracované těsto je elastické a nelepí se na stěny misky. Vypracujeme z něho bochník, který vrátíme zpět do misky, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 20 minut.

03.Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou desku a rozdělíme ho na 4 části. Z každého kusu vyformujeme bochník, který ještě necháme pod utěrkou 7 minut kynout.   

Rajčatový základ:

04.Rajčata z konzervy ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, sušené oregano, nastrouhané dva stroužky česneku a promícháme. 

Pizza:

05.Bochánky těsta potom vyválíme a ponatahujeme do tvaru kruhu. Dáváme pozor, aby se neroztrhlo. Těsto položíme na plech vymaštěný trochou olivového oleje. Potřeme ho rajčatovou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr poskládáme mořské plody nakrájené na menší kousky, cibuli a tři stroužky česneku na plátky a papričky zbavené semínek na proužky. Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na nejvyšší teplotu, při 250 °C asi 12 minut (podle tloušťky těsta). 

Servírování:

06.Pizzu s mořskými plody servírujeme posypanou lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo