Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Může být něco italštějšího než pizza? A co takhle pizza s mořskými plody! Jednu takovou, podle svého vlastního receptu, připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ve video návodu se naučíte vše – od přípravy kynutého těsta na pizzu přes rajčatové sugo až po to, jak pizzu správně nazdobit i upéct. Až budete mít základ hotový, můžete pokračovat podle návodu Marcela Ihnačáka a přidat mořské plody, nebo můžete na pizzu dát, cokoliv vám chutná. To je na přípravě pizzy to nejlepší!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 747 kJ / 1 134 kcal
Bílkoviny
60,50 g
Tuky
39,60 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
130,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme cukr, dvě lžíce mouky, zalijeme teplou vodou a promícháme. Kvásek položíme na teplé místo asi na 5 minut, dokud nezačnou vystupovat bublinky.
02.Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přilejeme dvě lžíce oleje a připravený kvásek. Ručně nebo pomocí robotu vypracujeme hladké těsto (podle potřeby přisypeme trochu mouky nebo přilijeme vodu). Dobře vypracované těsto je elastické a nelepí se na stěny misky. Vypracujeme z něho bochník, který vrátíme zpět do misky, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 20 minut.
03.Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou desku a rozdělíme ho na 4 části. Z každého kusu vyformujeme bochník, který ještě necháme pod utěrkou 7 minut kynout.
04.Rajčata z konzervy ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, sušené oregano, nastrouhané dva stroužky česneku a promícháme.
05.Bochánky těsta potom vyválíme a ponatahujeme do tvaru kruhu. Dáváme pozor, aby se neroztrhlo. Těsto položíme na plech vymaštěný trochou olivového oleje. Potřeme ho rajčatovou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr poskládáme mořské plody nakrájené na menší kousky, cibuli a tři stroužky česneku na plátky a papričky zbavené semínek na proužky. Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na nejvyšší teplotu, při 250 °C asi 12 minut (podle tloušťky těsta).
06.Pizzu s mořskými plody servírujeme posypanou lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT