Kuchyně
Americká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte více receptů v americkém stylu? Připravte si kuřecí čtvrtky s rajčaty a fenyklem podle Marcela Ihnačáka. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 682 kJ / 880 kcal
Bílkoviny
46,70 g
Tuky
29,90 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
98,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené maso rozdělíme na poloviny a přendáme na plech. V misce smícháme med, šťávu z citrónu, pepř, sůl, najemno nakrájenou pálivou papričku a nahrubo nakrájené lístky máty. Marinádu naneseme na kuřecí čtvrtky a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.
02.Mezitím připravíme zeleninu. Z fenyklu odřízneme nať, kterou později použijeme do rýže. Odstraníme vnější listy, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Omytá cherry rajčata nakrájíme na poloviny, případně čtvrtky. Zeleninu přendáme do misky, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem, promícháme a rozprostřeme na plech k předpečeným kuřecím čtvrtkám. Pečeme dále na 200 °C asi 35 minut. Během pečení podléváme bílým vínem. Nakonec přidáme ke kuřecím kouskům máslo a počkáme, až se rozpustí.
03.Jasmínovou rýži vaříme za občasného míchání ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Přidáme nadrobno nasekanou fenyklovou nať a zelenou část lahůdkové cibulky. Pokapeme olivovým olejem a zlehka promícháme.
04.Na talíř naservírujeme porci jasmínové rýže s fenyklovou natí a lahůdkovou cibulkou, 2 kousky pečených kuřecích čtvrtek s cherry rajčátky a fenyklem. Nakonec jídlo přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT