Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Těžko byste hledali někoho, kdo by si na grilovačce nechtěl pochutnat na křupavých kuřecích křidélkách. Právě proto připravil šéfkuchař Roman Paulus tento recept na grilovaná kuřecí křídla. Mimo jiné v něm zjistíte i to, proč byste měli do suché marinády přidat i jedlou sodu. Zatímco budete křidélka na nepřímém žáru grilovat, stihnete si pohodlně připravit omáčku z medu a limetkové šťávy, ve které maso na úplný závěr obalíte. Podávejte ideálně s tzatziki, česnekovou bagetou a vychlazeným pivem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 200 kJ / 1 243 kcal
Bílkoviny
84,80 g
Tuky
77,20 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
16,00 g
Sacharidy
53,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušený česnek, papriku, pepř, jedlou sodu a sůl promícháme a ve směsi obalíme kuřecí křídla.
Pro lepší výsledek nechte marinovat do druhého dne v lednici. Ale můžete grilovat i bez delšího marinování.
02.Ochucená křídla pomalu grilujeme v chladnější zóně. Přiklopíme víko grilu a pravidelně po 5 minutách kontrolujeme a otáčíme.
03.K hotovému kuřecímu masu do grilu přidáme litinovou pánev, ve které rozpustíme máslo a krátce ho provaříme s worcestrovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou. V připravené omáčce obalíme upečená křidélka a necháme je pod poklicí ještě několik minut zkaramelizovat.
04.Podáváme s opečenou česnekovou bagetou a tzatziki. 1 porce vychází asi na 6 kusů grilovaných křídel a půl česnekové bagety.
Jak připravit domácí tzatziki zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. K tomuto receptu doporučujeme zvolit tzatziki z nízkotučného řeckého jogurtu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT