Pikantní grilovaná kuřecí křidélka na medu

play Přehrát video recept
Pikantní grilovaná kuřecí křidélka na medu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Těžko byste hledali někoho, kdo by si na grilovačce nechtěl pochutnat na křupavých kuřecích křidélkách. Právě proto připravil šéfkuchař Roman Paulus tento recept na grilovaná kuřecí křídla. Mimo jiné v něm zjistíte i to, proč byste měli do suché marinády přidat i jedlou sodu. Zatímco budete křidélka na nepřímém žáru grilovat, stihnete si pohodlně připravit omáčku z medu a limetkové šťávy, ve které maso na úplný závěr obalíte. Podávejte ideálně s tzatziki, česnekovou bagetou a vychlazeným pivem!

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kořenicí směs:

  • 2 × lžíce sušený česnek Kania
  • 2 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 2 × lžíce mletý černý pepř Kania
  • 2 × lžíce jedlá soda Belbake
  • 2 × lžíce sůl Kania

Grilovaná křidélka:

  • 1600 g kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × lžíce worcestrová omáčka
  • 2 × lžíce med
  • 2 × lžíce limetková šťáva

Příloha:

  • 2 × bageta s česnekovým máslem (případně bezlepkové pečivo)
  • tzatziki

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 200 kJ / 1 243 kcal

Bílkoviny

84,80 g

Tuky

77,20 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

16,00 g

Sacharidy

53,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušený česnek, papriku, pepř, jedlou sodu a sůl promícháme a ve směsi obalíme kuřecí křídla.

Pro lepší výsledek nechte marinovat do druhého dne v lednici. Ale můžete grilovat i bez delšího marinování.

02.Ochucená křídla pomalu grilujeme v chladnější zóně. Přiklopíme víko grilu a pravidelně po 5 minutách kontrolujeme a otáčíme.

03.K hotovému kuřecímu masu do grilu přidáme litinovou pánev, ve které rozpustíme máslo a krátce ho provaříme s worcestrovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou. V připravené omáčce obalíme upečená křidélka a necháme je pod poklicí ještě několik minut zkaramelizovat.

04.Podáváme s opečenou česnekovou bagetou a tzatziki. 1 porce vychází asi na 6 kusů grilovaných křídel a půl česnekové bagety. 

Jak připravit domácí tzatziki zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. K tomuto receptu doporučujeme zvolit tzatziki z nízkotučného řeckého jogurtu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo