Pekanový ořechový koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte chuť na něco sladkého? Tímhle koláčem s pekanovými ořechy uděláte radost nejenom sobě, ale hlavně všem, co přijdou na návštěvu. Podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse ho navíc zvládnete naprosto hravě. Ve video návodu zjistíte, jak připravit náplň z ořechů (pokud je máte raději, můžete použít klidně vlašáky) a javorového sirupu i jak celý koláč na úplný závěr naglazovat propasírovanou směsí z meruňkového džemu a kapky tuzemáku.

Tagy

Koláče

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • korpus na ovocný koláč (⌀ 25 cm)
  • 200 g nasekané pekanové ořechy
  • 80 g krupicový cukr
  • 80 g máslo
  • 100 g javorový sirup
  • 40 g hladká mouka
  • 2 × vejce „M“
  • 250 g celé pekanové ořechy na ozdobu
  • 4 × lžíce meruňkový džem
  • 2 × lžíce tuzemák

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 684 kJ / 402 kcal

Bílkoviny

4,90 g

Tuky

33,40 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

24,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravíme korpus na ovocný koláč podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.200 g pekanových ořechů nasekáme, smícháme s cukrem, rozpuštěným máslem, sirupem, moukou a celými vejci. Metličkou dobře promícháme a nandáme do předpečeného korpusu.

03.Náplň rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme půlkami pekanových ořechů a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Ořechy na ozdobu vybíráme předem – ty co jsou celé a krásné si necháme na zdobení, ty, co jsou polámané nebo naštípané, použijeme do náplně.

04.Když je koláč hotový, rozehřejeme v hrnci meruňkový džem spolu s tuzemákem, které následně propasírujeme skrze jemné sítko. Horkou meruňkovou směsí potřeme horký koláč, necháme vychladnout a podáváme.

05.Servírujeme vychladlý koláč nakrájený na trojúhelníky, ideálně s domácí perníkovou zmrzlinou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo