Kuchyně
Americká
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na burgery, jen tak s máslem nebo jako příloha k salátu – tyto kynuté sýrové bulky se hodí prakticky na cokoliv. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na sýrové pečivo, které se připravuje ze základního kynutého těsta doplněného o špetku rozmarýnu a špaldovou mouku. Po nakynutí je třeba ho rozválet rovnou dvakrát – poprvé, abyste ho mohli posypat čedarem (nebo jiným sýrem) a chilli kořením, a podruhé (po dalším kynutí), abyste z něj konečně vytvarovali chutné bulky. Na ty můžete jít dvojí cestou – buď vytvarujete úhledné bochánky, anebo je připravíte poněkud rustikální jednoduchým rozkrájením těsta na zhruba stejné díly.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
411 kJ / 98 kcal
Bílkoviny
3,80 g
Tuky
2,20 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
15,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Obě mouky, sůl, nasekaný čerstvý rozmarýn, vlažnou vodu a čerstvé droždí vypracujeme v kuchyňském robotu v hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout do zdvojnásobení.
Vznikne poměrně řídké těsto, které je potřeba dostatečně podsypávat při vyvalování.
02.Následně těsto vyndáme na vál, rozválíme na necelý centimetr tlustý plát, který posypeme nasekanými chilli paprikami a strouhaným sýrem. Několikrát přeložíme, přikryjeme utěrkou a opět necháme kynout přibližně 1 hodinu do zdvojnásobení.
Zkuste těsto připravit večer a na druhé kynutí jej nechat přes noc v lednici. Ráno bude těsto vláčnější a připravené k napečení čerstvého snídaňového pečiva.
03.Následně těsto ještě jednou rozválíme na asi 1 cm tlustý plát, který rozdělíme na přibližně 14 nepravidelných dílů. Ty přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme naposledy asi 30 minut na teplém místě nakynout.
04.Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut na program horkovzduch. V polovině pečení přidáme i žáruvzdornou misku s vodou, aby těsto zůstalo vláčné.
05.Před podáváním necháme lehce vychladnout a servírujeme ideálně s miskou dobrého olivového oleje s kapkou balzamikového octa.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT