Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí pečivo je jedna z nejlepších věcí, kterou můžete ve své troubě vykouzlit. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na kynuté louhované bulky s parmazánem. Naučíte se, jak namíchat těsto, jak ho správně nechat vykynout, jak vytvarovat bochánky a hlavně to, jak na samotné louhování – věřte tomu, nebo ne, ale toto pečivo se ještě před samotným pečením vaří ve vodě s jedlou sodou. Díky tomu získá krásnou a typickou glazuru. Co s bulkami uděláte, už je na vás – menší bochánky dobře poslouží jako snídaně nebo svačina, ty větší pak klidně jako originální bulky na burgery všeho druhu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
538 kJ / 129 kcal
Bílkoviny
3,90 g
Tuky
3,40 g
Vláknina
1,20 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
20,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Droždí rozmícháme s vlažnou vodou. Přidáme obě mouky, sůl, cukr, máslo, nastrouhaný sýr a vypracujeme v hladké těsto za pomoci kuchyňského robota s hákem.
02.Necháme na teplém místě přikryté utěrkou asi 1 hodinu kynout do zdvojnásobení.
03.Nakynuté těsto zpracujeme na pomoučněném vále, rozdělíme na 15 dílů a vytvarujeme bochánky, které necháme opět nakynout pod utěrkou na teplém místě do zdvojnásobení.
Pokud z těsta připravujete housky na hamburgery, udělejte je dvojnásobně veliké. Těsto tedy rozdělte pouze na 7 dílů.
04.Vodu přivedeme k varu, zamícháme do ní jedlou sodu a bulky do ní vložíme. Povaříme asi minutu, otočíme, opět povaříme minutu a vyndáme na talíř, kde je necháme okapat. Do hrnce jich nedáváme moc, jelikož v teplé vodě nabydou na objemu.
05.Okapané bulky přemístíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, lehce ostrým nožem nařízneme do kříže, posypeme mořskou solí a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 15 minut na program s horkovzuchem.
06.Podáváme alespoň částečně vychladlé, ideálně s čerstvým máslem a plátkem kvalitní šunky a sýra.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT