Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí croissanty jsou specialita, kterou ohromíte každou návštěvu. Jejich příprava navíc není zdaleka tak komplikovaná, jak byste si mohli myslet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept, díky kterému zvládnete upéct krásně měkké croissanty jako z pařížské pekárny i vy. Stačí k tomu vědět, jak připravit plundrové těsto, a mít dostatek času a trpělivosti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 645 kJ / 632 kcal
Bílkoviny
3,80 g
Tuky
21,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
110,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
Jak připravit domácí plundrové těsto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
01.Studené těsto vyválíme na velikost přibližně A3 a šířku 3–4 mm, nakrájíme na velké štíhlé trojúhelníky (10–12 kusů), které zarolujeme a necháme asi 40 minut kynout při pokojové teplotě. Před pečením potřeme směsí, žloutku, medu a smetany. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova až spíše do tmava.
02.Během pečení připravíme cukrový sirup. Cukr s vodou promícháme a krátce povaříme. Po vyndání croissantů z trouby je ještě horké bohatě potřeme sirupem. Před jídlem necháme alespoň 10–15 minut vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT