Croissanty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí croissanty jsou specialita, kterou ohromíte každou návštěvu. Jejich příprava navíc není zdaleka tak komplikovaná, jak byste si mohli myslet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept, díky kterému zvládnete upéct krásně měkké croissanty jako z pařížské pekárny i vy. Stačí k tomu vědět, jak připravit plundrové těsto, a mít dostatek času a trpělivosti.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • plundrové těsto
  • 1 × žloutek
  • 0,5 × lžíce medu
  • 50 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 ml vody
  • 100 g krupicového cukru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 645 kJ / 632 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

21,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

110,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Jak připravit domácí plundrové těsto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

01.Studené těsto vyválíme na velikost přibližně A3 a šířku 3–4 mm, nakrájíme na velké štíhlé trojúhelníky (10–12 kusů), které zarolujeme a necháme asi 40 minut kynout při pokojové teplotě. Před pečením potřeme směsí, žloutku, medu a smetany. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova až spíše do tmava.

02.Během pečení připravíme cukrový sirup. Cukr s vodou promícháme a krátce povaříme. Po vyndání croissantů z trouby je ještě horké bohatě potřeme sirupem. Před jídlem necháme alespoň 10–15 minut vychladnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo