Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pečený pstruh je pochoutka, která se dá připravit v mnoha variantách. Jednu takovou nachystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák – pstruha pečeného s citronem a tymiánem. Zatímco se ryba bude péct, připravíte jednoduše i přílohu, kterou je tentokrát blanšírovaná brokolice s restovanými plátky mandlí a cherry rajčátky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 459 kJ / 827 kcal
Bílkoviny
68,10 g
Tuky
47,40 g
Vláknina
14,20 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
41,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rybám odkrojíme ocasy. Dovnitř vložíme měsíčky citronu a tymián. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut. Před dopečením přidáme k rybám 2 lžíce másla a počkáme, až se rozpustí.
02.Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a krátce zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny, česnek nadrobno. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké proužky. V suché pánvi orestujeme plátky mandlí, přilijeme olej, přidáme připravenou brokolici, rajčata a česnek, osolíme, opepříme, promícháme a restujeme. Přidáme tymián a 2 lžíce másla, které necháme rozpustit. Podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku.
03.Pečeného pstruha servírujeme s restovanou zeleninou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT