Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Chřestová sezóna se musí využít naplno, a proto připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na lososa opečeného v pánvi se zeleninovou směsí, ve které hraje chřest hlavní roli. Ale hezky od začátku – nejdříve se naučíte, jak připravit rybu – tedy lososa stáhnout z kůže a naporcovat – i chřest, který je třeba očistit a oloupat. Pak už se můžete pustit do vaření! Zelený chřest se připravuje v pánvi společně s cherry rajčátky dvou barev, česnekem a lahůdkovou cibulkou. Lososa pak orestujete na másle a na oleji. Za pár minut už můžete volat hosty ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 417 kJ / 817 kcal
Bílkoviny
45,40 g
Tuky
64,80 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
12,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Chřest očistíme, konce odkrojíme a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny. Česnek a lahůdkovou cibulku nasekáme na plátky.
02.Chřest nakrájíme na třetiny a orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme cherry rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli přidáme česnek s cibulkou, promícháme, přidáme polovinu másla a restujeme do křupava. Na závěr přidáme natrhanou čerstvou bazalku a mladý špenát.
03.V další pánvi orestujeme filety z lososa bez kůže. Ochutíme solí a pepřem, přilejeme olej a opékáme. Průběžně obracíme. Zjemníme zbylým máslem a pánev stáhneme z ohně. Na závěr ochutíme citronovou šťávou.
04.Pečeného lososa servírujeme s chřestem, špenátem a cherry rajčaty. Na závěr přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT