Pečený losos s chřestem, špenátem a cherry rajčaty

play Přehrát video recept
Pečený losos s chřestem, špenátem a cherry rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chřestová sezóna se musí využít naplno, a proto připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na lososa opečeného v pánvi se zeleninovou směsí, ve které hraje chřest hlavní roli. Ale hezky od začátku – nejdříve se naučíte, jak připravit rybu – tedy lososa stáhnout z kůže a naporcovat – i chřest, který je třeba očistit a oloupat. Pak už se můžete pustit do vaření! Zelený chřest se připravuje v pánvi společně s cherry rajčátky dvou barev, česnekem a lahůdkovou cibulkou. Lososa pak orestujete na másle a na oleji. Za pár minut už můžete volat hosty ke stolu!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g zelený chřest
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g cherry rajčata (mix barev)
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 60 g máslo Pilos
  • čerstvá bazalka
  • 100 g baby špenát
  • 400 g filety z lososa
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 417 kJ / 817 kcal

Bílkoviny

45,40 g

Tuky

64,80 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

12,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Chřest očistíme, konce odkrojíme a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny. Česnek a lahůdkovou cibulku nasekáme na plátky. 

02.Chřest nakrájíme na třetiny a orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme cherry rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli přidáme česnek s cibulkou, promícháme, přidáme polovinu másla a restujeme do křupava. Na závěr přidáme natrhanou čerstvou bazalku a mladý špenát. 

03.V další pánvi orestujeme filety z lososa bez kůže. Ochutíme solí a pepřem, přilejeme olej a opékáme. Průběžně obracíme. Zjemníme zbylým máslem a pánev stáhneme z ohně. Na závěr ochutíme citronovou šťávou. 

04.Pečeného lososa servírujeme s chřestem, špenátem a cherry rajčaty. Na závěr přelijeme výpekem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo