Pečené kuřecí čtvrtky s olivami a bílým vínem

play Přehrát video recept
Pečené kuřecí čtvrtky s olivami a bílým vínem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte pečená kuřecí stehna s bramborovým salátem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × kuřecí čtvrtky nebo stehna Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • 50 g zelených oliv bez pecek Baresa
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • čerstvý rozmarýn
  • 150 ml ml suchého bílého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron
  • 1 kg brambor
  • 4 × vejce
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst klasických kořeněných okurek Freshona
  • 250 g majonézy Mikado
  • 2 × lžíce bílého vinného octa Acentino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 155 kJ / 2 188 kcal

Bílkoviny

57,80 g

Tuky

160,40 g

Vláknina

15,00 g

Sůl

7,80 g

Sacharidy

105,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené kuřecí maso

01.Omyté a osušené kuřecí maso přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem a přidáme na plátky nakrájený česnek, zelené a černé olivy a lístky čerstvého rozmarýnu. Podlejeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Upečené maso přendáme na talíř, výpek přelejeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přidáme máslo a citronovou šťávu. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.

Bramborový salát s majonézou

02.Brambory uvaříme doměkka i se slupkou v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na větší kousky. Přidáme k nim vejce nakrájená na stejně velké kousky, lahůdková cibulku nasekanou nadrobno (trochu odložíme na ozdobení) a sterilované okurky nakrájené najemno. Opepříme, osolíme, přidáme majonézu a bílý vinný ocet. Zlehka promícháme a necháme odstát.

Servírování

03.Upečené maso přelejeme omáčkou a podáváme s bramborovým salátem ozdobeným nasekanou lahůdkovou cibulkou.

04.Tip: Pokud se Vám zdá bramborový salát příliš hustý, můžete přidat trochu studené vody nebo nálevu z okurek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo