Kuchyně
Řecká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte pečená kuřecí stehna s bramborovým salátem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 155 kJ / 2 188 kcal
Bílkoviny
57,80 g
Tuky
160,40 g
Vláknina
15,00 g
Sůl
7,80 g
Sacharidy
105,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené kuřecí maso přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem a přidáme na plátky nakrájený česnek, zelené a černé olivy a lístky čerstvého rozmarýnu. Podlejeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Upečené maso přendáme na talíř, výpek přelejeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přidáme máslo a citronovou šťávu. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.
02.Brambory uvaříme doměkka i se slupkou v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na větší kousky. Přidáme k nim vejce nakrájená na stejně velké kousky, lahůdková cibulku nasekanou nadrobno (trochu odložíme na ozdobení) a sterilované okurky nakrájené najemno. Opepříme, osolíme, přidáme majonézu a bílý vinný ocet. Zlehka promícháme a necháme odstát.
03.Upečené maso přelejeme omáčkou a podáváme s bramborovým salátem ozdobeným nasekanou lahůdkovou cibulkou.
04.Tip: Pokud se Vám zdá bramborový salát příliš hustý, můžete přidat trochu studené vody nebo nálevu z okurek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT