Pečené kuřecí čtvrtky s bryndzou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si pokrm slovenské kuchyně podle Marcela Ihnačáka. Recept na kuřecí stehna zapečená s bryndzou najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích čtvrtek Řezníkova čerstvá porce
  • 1 kg brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Mikado
  • majoránka Mikado dle chuti
  • 4 × palice česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 g cherry rajčat
  • 150 g bryndzy Pilos
  • 4 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 607 kJ / 623 kcal

Bílkoviny

34,20 g

Tuky

34,70 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

43,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a majoránkou. Přidáme celé stroužky česneku ve slupce, olivový olej, důkladně promícháme, aby byly brambory rovnoměrně ochucené a přendáme do zapékací mísy nebo na plech.

02.Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, překrojíme na poloviny, položíme na brambory, osolíme a opepříme. Podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu.

03.Po 30 minutách přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny. Na maso poklademe rozmíchanou bryndzu a dopečeme dozlatova.

Servírování

04.Kuřecí čtvrtky podáváme s bramborami dozdobené nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo