Pečené kuře na rozmarýnu s houbovou pohankou

play Přehrát video recept
Pečené kuře na rozmarýnu s houbovou pohankou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Pečená stehna se vyznačují výjimečnou šťavnatostí, obzvláště, když je pečete i s kostí. O tom ví i šéfkuchař Roman Paulus, který připravil recept na pečené kuřecí s houbovou pohankou. Naučíte se, jak připravit kuřecí stehna na pečení a proč přidat do pekáčku i poloviny cibulí a celé stroužky česneku. Zatímco se bude maso péct, připravíte si pohanku inspirovanou houbovým kubou, která se připravuje s kořenovou zeleninou a samozřejmě i houbami – hlívou ústřičnou a žampiony, ale můžete přidat i namočené sušené lesní houby.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí stehna

  • 4 × kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • 2 × cibule
  • 20 × stroužek česnek
  • 250 ml voda

Pohanka

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 40 g mrkev
  • 35 g kořenová petržel
  • 35 g celer
  • 100 g hlíva ústřičná
  • 100 g žampiony
  • 200 ml kuřecí vývar
  • 400 g pohanka Campo Largo
  • 20 g listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 015 kJ / 960 kcal

Bílkoviny

57,20 g

Tuky

42,20 g

Vláknina

14,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

98,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Suroviny:

Kuřecí stehna:

01.Kuřecí stehna osolíme, opepříme, vložíme do pekáče společně s 2 rozpůlenými cibulemi a 20 stroužky česneku (obojí se slupkou). Přidáme rozmarýn, vodu a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 90 minut na program horkovzduch.

Když maso pečete s kostí, zůstane víc šťavnaté.

Pohanka:

02.Pohanku namočíme do studené vody a necháme 1 hodinu nabobtnat a následně scedíme. 

03.Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel), cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.

04.V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a krátce zarestujeme. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony, podlijeme vývarem a přidáme scezenou pohanku. Krátce vaříme, dokud není pohanka hotová. Ke konci vmícháme nasekanou listovou petržel.

: Zkuste přidat i namočené sušené houby.

05.Servírujeme doprostřed stolu tak, aby si každý mohl nabrat podle chuti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo