Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečená stehna se vyznačují výjimečnou šťavnatostí, obzvláště, když je pečete i s kostí. O tom ví i šéfkuchař Roman Paulus, který připravil recept na pečené kuřecí s houbovou pohankou. Naučíte se, jak připravit kuřecí stehna na pečení a proč přidat do pekáčku i poloviny cibulí a celé stroužky česneku. Zatímco se bude maso péct, připravíte si pohanku inspirovanou houbovým kubou, která se připravuje s kořenovou zeleninou a samozřejmě i houbami – hlívou ústřičnou a žampiony, ale můžete přidat i namočené sušené lesní houby.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 015 kJ / 960 kcal
Bílkoviny
57,20 g
Tuky
42,20 g
Vláknina
14,50 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
98,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí stehna osolíme, opepříme, vložíme do pekáče společně s 2 rozpůlenými cibulemi a 20 stroužky česneku (obojí se slupkou). Přidáme rozmarýn, vodu a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 90 minut na program horkovzduch.
Když maso pečete s kostí, zůstane víc šťavnaté.
02.Pohanku namočíme do studené vody a necháme 1 hodinu nabobtnat a následně scedíme.
03.Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel), cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
04.V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a krátce zarestujeme. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony, podlijeme vývarem a přidáme scezenou pohanku. Krátce vaříme, dokud není pohanka hotová. Ke konci vmícháme nasekanou listovou petržel.
: Zkuste přidat i namočené sušené houby.
05.Servírujeme doprostřed stolu tak, aby si každý mohl nabrat podle chuti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT