Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Co si počít s hovězím hrudí? Upečte ho na víně a zelenině. Jak na to prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 722 kJ / 651 kcal
Bílkoviny
41,00 g
Tuky
40,00 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
4,90 g
Sacharidy
27,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do umytého a osušeného hovězího masa vyřízneme tenkým nožem 8–10 děr, do kterých vložíme asi 4 stroužky česneku (větší kousky přepůlíme) a čerstvý rozmarýn. Maso ze všech stran osolíme a opepříme, poté opečeme v rozpálené pánvi nejprve tučnější stranou dolů a následně z ostatních stran. Podle potřeby pokapáváme olejem. Do zlata opečené hovězí přendáme do zapékací mísy, podlijeme vínem a trochou vody, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny do měkka.
02.Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nakrájíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Přibližně v polovině pečení masa zprudka orestujeme zeleninu na rozehřáté pánvi na troše oleje. Ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a 6 stroužky česneku rozmáčklými čepelí nože. Dále přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozehřát. Směs přidáme k masu a podle potřeby podlijeme vodou. Pod alobalem pečeme spolu s masem ještě asi 1 hodinu.
03.Upečené maso přendáme na talíř, znovu přikryjeme alobalem a necháme chvíli odstát. Mezitím přecedíme výpek na pánev, přidáme 3 lžíce másla a zredukujeme na hustší omáčku.
04.Maso nakrájené na plátky podáváme na zeleninové směsi, přelité omáčkou a ozdobené nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT