Pečené hovězí maso na červeném víně

play Přehrát video recept
Pečené hovězí maso na červeném víně
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Co si počít s hovězím hrudí? Upečte ho na víně a zelenině. Jak na to prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězího hrudí v celku
  • 10 × stroužků česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl Castello
  • mletý černý pepř Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 250 ml červeného suchého vína
  • 4 × mrkve
  • 4 × petržele
  • 0,5 × celeru
  • 4 × červené cibule
  • 5 × lžíce Pilos
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 722 kJ / 651 kcal

Bílkoviny

41,00 g

Tuky

40,00 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

4,90 g

Sacharidy

27,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do umytého a osušeného hovězího masa vyřízneme tenkým nožem 8–10 děr, do kterých vložíme asi 4 stroužky česneku (větší kousky přepůlíme) a čerstvý rozmarýn. Maso ze všech stran osolíme a opepříme, poté opečeme v rozpálené pánvi nejprve tučnější stranou dolů a následně z ostatních stran. Podle potřeby pokapáváme olejem. Do zlata opečené hovězí přendáme do zapékací mísy, podlijeme vínem a trochou vody, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny do měkka.

02.Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nakrájíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Přibližně v polovině pečení masa zprudka orestujeme zeleninu na rozehřáté pánvi na troše oleje. Ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a 6 stroužky česneku rozmáčklými čepelí nože. Dále přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozehřát. Směs přidáme k masu a podle potřeby podlijeme vodou. Pod alobalem pečeme spolu s masem ještě asi 1 hodinu.

03.Upečené maso přendáme na talíř, znovu přikryjeme alobalem a necháme chvíli odstát. Mezitím přecedíme výpek na pánev, přidáme 3 lžíce másla a zredukujeme na hustší omáčku.

04.Maso nakrájené na plátky podáváme na zeleninové směsi, přelité omáčkou a ozdobené nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo