Pečené brambory s plněnými vepřovými řízky

play Přehrát video recept
Pečené brambory s plněnými vepřovými řízky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Užijte si Silvestra s Kuchyní Lidlu a připravte si vepřové řízky plněné špenátem, sýrem a slaninou.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mletá sladká paprika Mikado
  • celý kmín Mikado
  • 4 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × vepřové řízky z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g neuzeného polooštiepku Bluedino
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • 1 × pálivá paprička
  • 8 × plátků anglické slaniny Pikok
  • 1 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 471 kJ / 591 kcal

Bílkoviny

46,60 g

Tuky

32,40 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

29,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené brambory

01.Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka (5 -10 minut). Scedíme, přendáme do mísy, osolíme, opeříme a ochutíme mletou paprikou, kmínem a nadrobno nasekaným česnekem. Pokapeme olivovým olejem a promícháme, aby byly brambory rovnoměrně ochucené. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Plněné vepřové řízky

02.Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme natenko pod fólií, osolíme a opepříme. Omytý a osušený špenát nakrájíme nahrubo, pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno a smícháme s nahrubo nastrouhaným polooštipkem.

03.Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny, směs sýra, špenátu a pálivé papričky. Přeložíme tak, aby vznikly kapsy, které uzavřeme pomocí párátek. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Před koncem přidáme trochu vody a máslo. Chvíli povaříme a stáhneme z ohně. Přikryjeme alobalem a necháme odpočívat. Před podáváním odstraníme párátka.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme porci pečených brambor, vepřovou kapsu překrojenou na poloviny a přelijeme výpekem. Dozdobíme bylinkami podle chuti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo