Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Užijte si Silvestra s Kuchyní Lidlu a připravte si vepřové řízky plněné špenátem, sýrem a slaninou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 471 kJ / 591 kcal
Bílkoviny
46,60 g
Tuky
32,40 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
29,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka (5 -10 minut). Scedíme, přendáme do mísy, osolíme, opeříme a ochutíme mletou paprikou, kmínem a nadrobno nasekaným česnekem. Pokapeme olivovým olejem a promícháme, aby byly brambory rovnoměrně ochucené. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
02.Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme natenko pod fólií, osolíme a opepříme. Omytý a osušený špenát nakrájíme nahrubo, pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno a smícháme s nahrubo nastrouhaným polooštipkem.
03.Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny, směs sýra, špenátu a pálivé papričky. Přeložíme tak, aby vznikly kapsy, které uzavřeme pomocí párátek. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Před koncem přidáme trochu vody a máslo. Chvíli povaříme a stáhneme z ohně. Přikryjeme alobalem a necháme odpočívat. Před podáváním odstraníme párátka.
04.Na talíř naservírujeme porci pečených brambor, vepřovou kapsu překrojenou na poloviny a přelijeme výpekem. Dozdobíme bylinkami podle chuti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT