Pečená pražma s houbami a fenyklem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si pečenou pražmu s chorizem, houbami a olivami. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pražmy
  • 1 × cibule
  • 50 g uherské klobásy Pikok
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × fenykl
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × hlívy ústřičné
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst zelených a černých oliv bez pecek Baresa
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × citron
  • 100 g čerstvé rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 883 kJ / 689 kcal

Bílkoviny

66,70 g

Tuky

27,90 g

Vláknina

9,40 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

29,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka a orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje. Po chvíli přidáme fenykl nakrájený stejně velké kousky jako cibuli, česnek na plátky a hlívu na menší kousky. Osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme. Přidáme lístky tymiánu, zelené a černé olivy, které rozdělíme rukama na menší kousky, a restujeme, až je směs opečená dozlatova. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Směs přendáme do zapékací mísy a rovnoměrně rozprostřeme.

02.Do omytých a osušených ryb vložíme čerstvý tymián a měsíček citronu. Z obou stran osolíme, opepříme, přendáme na orestovanou směs zeleniny, hub a klobásy a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Servírování

03.Pražmu podáváme s pečenou zeleninou, houbami, klobásou a rukolou ochucenou citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo