Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si pečenou pražmu s chorizem, houbami a olivami. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 883 kJ / 689 kcal
Bílkoviny
66,70 g
Tuky
27,90 g
Vláknina
9,40 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
29,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka a orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje. Po chvíli přidáme fenykl nakrájený stejně velké kousky jako cibuli, česnek na plátky a hlívu na menší kousky. Osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme. Přidáme lístky tymiánu, zelené a černé olivy, které rozdělíme rukama na menší kousky, a restujeme, až je směs opečená dozlatova. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Směs přendáme do zapékací mísy a rovnoměrně rozprostřeme.
02.Do omytých a osušených ryb vložíme čerstvý tymián a měsíček citronu. Z obou stran osolíme, opepříme, přendáme na orestovanou směs zeleniny, hub a klobásy a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
03.Pražmu podáváme s pečenou zeleninou, houbami, klobásou a rukolou ochucenou citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT