Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod. 50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte kachnu plněnou sušeným ovocem podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 410 kJ / 1 532 kcal
Bílkoviny
72,30 g
Tuky
106,40 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
4,67 g
Sacharidy
53,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené ovoce naložíme na asi 2 hodiny do brandy. Na kostičky nakrájené rohlíky a uzené smícháme v míse spolu s nahrubo nasekanou petrželkou, vejci a sušeným ovocem (bez brandy). Na rozehřátém másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku, vmícháme ke směsi v míse a necháme chvíli odstát.
02.Kachnu opatrně vykostíme a z okrajů odřízneme přebytečný tuk. Vnitřní část osolíme, opepříme a do středu vložíme připravenou nádivku. Kachnu zabalíme do původního tvaru a otočíme rozříznutou částí dolů. Kachnu zpevníme po obvodu v dolní části alobalem smotaným do úzkého pásu, který na konci utáhneme. Takto kachnu vložíme do zapékací mísy, osolíme a posypeme kmínem. Podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Asi 20 minut před vyndáním kachny z trouby odstraníme alobal i z jejího obvodu a dopečeme doměkka.
03.Do pánve nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kousky nakrájené zelí, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rozmarýn a pod pokličkou necháme dusit, až zelí změkne (asi 10 minut).
04.Na talíř servírujeme zkaramelizované zelí a na něj položíme asi čtvrtinu plněné kachny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT