Pečená kachna se sušeným ovocem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod. 50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte kachnu plněnou sušeným ovocem podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna Čerstvá porce
  • 50 g sušeného ovoce Alesto Fine
  • 50 ml brandy (lze použít Goldbrand Alliance)
  • 3 × rohlíky
  • 100 g uzené krkovice bez kosti Baroni
  • 1 × hrst listové petržele
  • 2 × vejce "M"
  • 60 g másla Pilos
  • 2 × cibule
  • sůl Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • špetka celého kmínu Mikado
  • 500 ml vody
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 400 g bílého zelí
  • 2 × větvičky rozmarýnu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 410 kJ / 1 532 kcal

Bílkoviny

72,30 g

Tuky

106,40 g

Vláknina

5,90 g

Sůl

4,67 g

Sacharidy

53,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Nádivka

01.Sušené ovoce naložíme na asi 2 hodiny do brandy. Na kostičky nakrájené rohlíky a uzené smícháme v míse spolu s nahrubo nasekanou petrželkou, vejci a sušeným ovocem (bez brandy). Na rozehřátém másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku, vmícháme ke směsi v míse a necháme chvíli odstát.

Plněná kachna

02.Kachnu opatrně vykostíme a z okrajů odřízneme přebytečný tuk. Vnitřní část osolíme, opepříme a do středu vložíme připravenou nádivku. Kachnu zabalíme do původního tvaru a otočíme rozříznutou částí dolů. Kachnu zpevníme po obvodu v dolní části alobalem smotaným do úzkého pásu, který na konci utáhneme. Takto kachnu vložíme do zapékací mísy, osolíme a posypeme kmínem. Podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Asi 20 minut před vyndáním kachny z trouby odstraníme alobal i z jejího obvodu a dopečeme doměkka.

Zelí

03.Do pánve nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kousky nakrájené zelí, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rozmarýn a pod pokličkou necháme dusit, až zelí změkne (asi 10 minut).

Servírování

04.Na talíř servírujeme zkaramelizované zelí a na něj položíme asi čtvrtinu plněné kachny.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo