Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Jehněčí maso je specialita, která se hodí zejména k přípravě svátečního nebo nedělního oběda. Zkuste ji podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse – pečenou s cibulí, česnekem a tymiánem, který se podobně jako rozmarýn k jehněčímu masu náramně hodí. Zatímco bude kýta v troubě, zvládnete si připravit i netradiční přílohu v podobě bramborové rolády plněné špenátem. Zjistíte, jak připravit těsto na bramborový knedlík, jak ho správně naplnit špenátem i jak výslednou roládu jednoduše uvařit v potravinové fólii a alobalu. Nakonec už stačí jen servírovat a užít si společný oběd.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 100 kJ / 741 kcal
Bílkoviny
51,60 g
Tuky
38,40 g
Vláknina
4,10 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
49,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vykostěnou jehněčí kýtu vložíme do pekáčku. Přidáme očištěnou a napůl překrojenou cibuli, neoloupané stroužky česneku a větvičky tymiánu. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 2 hodiny. Průběžně přeléváme výpekem.
02.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme lehce vychladnout a propasírujeme. Špenát necháme rozmrznout a vyždímáme.
Čerstvý špenát nejprve oblanšírujte. Jak na to se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Z propasírovaných brambor, 2 vajec, soli a hrubé mouky připravíme těsto, které později naplníme směsí ze špenátu, soli, pepře a 1 vejce.
04.Na potravinové fólii vyválíme bramborové těsto do obdélníku, na něj rozložíme špenátovou náplň a zarolujeme do rolády pomocí potravinové fólie.
05.Hotovou roládu zamotáme ještě do alobalu a vaříme v hrnci s vroucí vodou pod pokličkou asi 30 minut.
Po vychladnutí roládu nakrájejte na plátky a opečete na přepuštěném másle do zlatova.
06.Jehněčí kýtu i roládu nakrájíme na plátky. Na talíř nandáme porci masa i knedlíků, přidáme vypečenou půlku cibule a pár stroužků česneku a celé zalijeme výpekem.
Pokud by byl výpek moc řídký, zredukujte ho v malém hrnci.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT