Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Legendární máslová 🧈 omáčka plná bylinek, koření a jemné pikantnosti. Dokonale doplní steak, dokáže však pozvednout každé jídlo na vyšší úroveň. 😋
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 550 kJ / 370 kcal
Bílkoviny
2,30 g
Tuky
39,40 g
Vláknina
0,80 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
4,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme šalotku nakrájenou najemno a krátce provaříme. Přidáme kajenský pepř, kari koření a hořčici v prášku a necháme asi 1 minutu probublat.
02.Přidáme sůl, pepř, nakrájené ančovičky, sekané kapary, nasekanou listovou petržel, najemno nakrájený česnek a nasekané bylinky – estragon, pažitku a tymián, přilijeme worcester a necháme 5 minut probublávat.
03.Dokončíme citronovou šťávou a smetanou, prohřejeme a můžeme podávat. Omáčka by neměla být spojená a působí spíše sraženě.
Toto je klasická omáčka k hovězímu steaku jako v pařížském bistru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT