Holandská omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Holandská omáčka má pověst náročné na přípravu. Roman Paulus Vám dokáže, že to není pravda! Stačí pár žloutků, bílé víno, šťáva z citrónu, sůl, pepř a rozpuštěné máslo. A jak ji připravit? Podívejte se na video a bude Vám vše hned jasné!

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na přípravu holandské omáčky

  • 150 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule
  • 2 × žloutky
  • 100 ml přepuštěného másla
  • 1 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 493 kJ / 1 074 kcal

Bílkoviny

6,30 g

Tuky

100,00 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

0,03 g

Sacharidy

11,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.

02.V míse vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Mísu přeložíme nad páru a žloutky vyšleháme do husté pěny. Stáhneme z ohně a za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo