Kuchyně
Česká
Počet porcí
16 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si jemný moučník plný lesního ovoce s omáčkou z bílé čokolády. Nejnovější recept Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 063 kJ / 493 kcal
Bílkoviny
4,80 g
Tuky
27,70 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
53,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu smícháme cukr s vejci. Poté přilejeme olej a ušleháme. Vypneme robota a přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakao. Nakonec ručně vmícháme zmrazené ovoce. Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem, rozprostřeme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu.
02.V hrnci smícháme zmrazené ovoce, slivovici a cukr. Za občasného míchání povaříme asi 7 minut.
03.Nejprve zahřejeme (nevaříme) smetanu, aby byla horká – poté ji přilejeme k čokoládě a smícháme.
04.Jednu porci dezertu vložíme na talíř. Z jedné strany nalejeme na talíř do půlkruhu čokoládovou omáčku, z druhé strany a navrch dezertu dáme ovocnou omáčku a dozdobíme lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT