Moučník s ovocno-čokoládovou omáčkou

play Přehrát video recept
Moučník s ovocno-čokoládovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si jemný moučník plný lesního ovoce s omáčkou z bílé čokolády. Nejnovější recept Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 750 g zmrazeného ovoce (lesní směs)
  • Green Grocer´s
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 2 × vejce
  • 300 ml rostlinného oleje Promienna
  • 350 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello
  • 3 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello

Ovocná omáčka

  • 250 g zmrazeného ovoce (lesní směs)

Green Grocer´s

  • 200 ml slivovice s medem Alliance
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello

Čokoládová omáčka

  • 1 × smetana ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 200 g bílé čokolády Fin Carré
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 063 kJ / 493 kcal

Bílkoviny

4,80 g

Tuky

27,70 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

53,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme cukr s vejci. Poté přilejeme olej a ušleháme. Vypneme robota a přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakao. Nakonec ručně vmícháme zmrazené ovoce. Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem, rozprostřeme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu.

Ovocná omáčka

02.V hrnci smícháme zmrazené ovoce, slivovici a cukr. Za občasného míchání povaříme asi 7 minut.

Čokoládová omáčka

03.Nejprve zahřejeme (nevaříme) smetanu, aby byla horká – poté ji přilejeme k čokoládě a smícháme.

Servírování

04.Jednu porci dezertu vložíme na talíř. Z jedné strany nalejeme na talíř do půlkruhu čokoládovou omáčku, z druhé strany a navrch dezertu dáme ovocnou omáčku a dozdobíme lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo