Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
I bez laktózy může chutnat moučník báječně. O tom vás rozhodně přesvědčí recept Romany Böhmové, která přidává do koláče olivový olej.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 247 kJ / 298 kcal
Bílkoviny
5,10 g
Tuky
17,00 g
Vláknina
1,30 g
Sůl
0,46 g
Sacharidy
31,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse vyšleháme metličkou vejce s třtinovým cukrem do světlé pěny.
02.V míse smícháme sypké suroviny – hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Je důležité, aby kypřicí prášek i jedlá soda byly v mouce rovnoměrně rozmíchané.
03.Mezitím v jiné větší míse smícháme olivový olej s bezlaktózovým mlékem, bezlaktózovým jogurtem, limetkovou kůrou a limetkovou šťávou.
Bezlaktózové mléko můžete nahradit mlékem rostlinným.
04.Do tekutých surovin lehce vmícháme vyšlehaná vejce. Poté postupně přidáme sypké suroviny a opatrně zamícháme, až vznikne hladké těsto.
05.Těsto přelijeme do formy vymazané rostlinným tukem a vysypané polohrubou moukou a rovnoměrně rozetřeme a poklademe meruňkami, které jsme vypeckovali a nakrájeli na menší kostky.
Pokud chcete upéct koláč na plech o velikosti 30×40 cm zdvojnásobte množství surovin.
06.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Před vyjmutím z trouby otestujeme špejlí, jestli je koláč upečený.
07.Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT