Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 35 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si lehký a snadný dezert z kondenzovaného mléka a bílků. Ověřený recept podle Markéty Krajčovičové najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 713 kJ / 649 kcal
Bílkoviny
16,20 g
Tuky
22,40 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
96,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu smícháme změklé máslo s cukrem. Přidáme žloutky a mouku smíchanou se solí. Vzniklou směs přendáme na vál a rukama zpracujeme do bochánku. Ten zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout. Poté těsto na moukou podsypaném válu vyválíme do velikosti o průměru dna formy s asi 2 cm vysokými okraji.
02.V hrnci zahřejeme zahuštěné mléko s cukrem a citrónovou kůrou. Za stálého míchání necháme svařit a mimo oheň přidáme hladkou mouku. Důkladně promícháme metličkou. Do mírně vychladlé směsi přidáme žloutky a opět promícháme.
03.V hrnci smícháme vodu s cukrem a půl lžičkou citrónové šťávy. Promícháme a zahřejeme. V robotu mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh. Po částech poté ke sněhu přiléváme rozvar z vody, cukru a citrónové šťávy. Při vysokých otáčkách ušleháme.
04.Do pečicím papírem vyložené formy s těstem nalejeme přes sítko připravenou náplň. Takto připravený dort pečeme v předem předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut. Na upečený dort dáme bílkovou polevu, kterou spodní stranou lžíce upravíme do špiček. Ty buď ponecháme bílé, nebo je opálíme dohněda pomocí flambovací pistole.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT