Kuchyně
Česká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Podívejte se na video Markéty Krajčovičové, jak připravit pro děti sladkou květinu. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 177 kJ / 1 237 kcal
Bílkoviny
13,80 g
Tuky
63,60 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
150,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry, přilejeme vodu a přisypeme mouku. Při mírných otáčkách postupně přidáme sníh. Těsto přelejeme do pečicím papírem vyloženého plechu a povrch rovnoměrně uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut.
02.Bílou čokoládu rozehřejeme v hrnci, poté přelejeme do misky a přidáme k ní 100 ml smetany. Mícháme do zhoustnutí.
03.Vychladlý piškot přendáme na vál, rozkrojíme na půl a pomocí šablony lístku (kterou jsme ustřihli z pečicího papíru) vykrájíme požadované tvary (1 lístek asi 10x5 cm, celkem 10 lístků). Pět vykrojených lístků namažeme z jedné strany jahodovým a meruňkovým džemem a přiklopíme těmi nepomazanými. Poté vystřihneme z pečicího papíru pruh o 3 cm vyšší než slepené piškotové lístky, potřeme ho 3 lžícemi rozpuštěné čokolády na vaření a dáme ztuhnout do lednice. Poté jím obalíme lístek po celém obvodu, opět vložíme i s pečicím papírem ztuhnout. Poté do vzniklého středu nalejeme asi 1 cm ganache a necháme v lednici ztuhnout. Na ganache rozetřeme dotuha vyšlehanou smetanu. Jednotlivé lístky zdobíme barevnými čokoládovými čočkami nebo sezónním ovocem a na talíř skládáme do tvaru květiny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT