Květinový dezert
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Podívejte se na video Markéty Krajčovičové, jak připravit pro děti sladkou květinu. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Party

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g smetany ke šlehání (30 % tuku) Pilos
  • 2 × vejce „M“
  • 40 g cukru krystal Castello
  • 10 g vanilinového cukru Castello
  • 1 × lžíce vlažné vody
  • 40 g hladké mouky Castello
  • 200 g bílé čokolády Fin Carré
  • 100 g výběrového jahodového džemu Maribel
  • 100 g výběrového meruňkového džemu Maribel
  • 200 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 450 g barevných čokoládových čoček Mister Choc

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 177 kJ / 1 237 kcal

Bílkoviny

13,80 g

Tuky

63,60 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

150,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry, přilejeme vodu a přisypeme mouku. Při mírných otáčkách postupně přidáme sníh. Těsto přelejeme do pečicím papírem vyloženého plechu a povrch rovnoměrně uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut.

Ganache

02.Bílou čokoládu rozehřejeme v hrnci, poté přelejeme do misky a přidáme k ní 100 ml smetany. Mícháme do zhoustnutí.

Květinový dezert

03.Vychladlý piškot přendáme na vál, rozkrojíme na půl a pomocí šablony lístku (kterou jsme ustřihli z pečicího papíru) vykrájíme požadované tvary (1 lístek asi 10x5 cm, celkem 10 lístků). Pět vykrojených lístků namažeme z jedné strany jahodovým a meruňkovým džemem a přiklopíme těmi nepomazanými. Poté vystřihneme z pečicího papíru pruh o 3 cm vyšší než slepené piškotové lístky, potřeme ho 3 lžícemi rozpuštěné čokolády na vaření a dáme ztuhnout do lednice. Poté jím obalíme lístek po celém obvodu, opět vložíme i s pečicím papírem ztuhnout. Poté do vzniklého středu nalejeme asi 1 cm ganache a necháme v lednici ztuhnout. Na ganache rozetřeme dotuha vyšlehanou smetanu. Jednotlivé lístky zdobíme barevnými čokoládovými čočkami nebo sezónním ovocem a na talíř skládáme do tvaru květiny.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo