Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Oblíbili jste si kvašení? Zkuste to tentokrát s cuketou! Skvělý tip zejména v období, kdy je cuket nadbytek. Podívejte se na video s Romanem Paulusem.
Energie
118 kJ / 28 kcal
Bílkoviny
1,50 g
Tuky
0,40 g
Vláknina
1,60 g
Sůl
5,10 g
Sacharidy
5,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Začneme přípravou solného roztoku. Vodu a sůl přivedeme do varu a přidáme hořčičné semínko. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
02.Očištěnou a omytou cuketu nakrájíme na mandolíně nebo škrabkou na plátky a vložíme do dobře umytých sklenic. Přidáme celé stroužky česneku, plátky mrkve a kopr.
Cuketu můžete plnit i do kvašáku.
03.Zalijeme solným roztokem, aby všechny suroviny byly zcela ponořené. Ze sklenic odstraníme poklepnutím všechny bublinky. Uzavřeme, ale neutahujeme. Necháme kvasit 6–7 dní na temném místě pokojové teploty.
Kvasící nádobu je dobré umístit na pečicí plech. Někdy se může stát, že během procesu vyvěrá tekutina ven z nádoby.
04.Poté sklenice utáhneme a skladujeme v lednici, kde vydrží několik měsíců.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT