Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na chutná krůtí prsa s gorgonzolou a jablky. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 941 kJ / 703 kcal
Bílkoviny
59,90 g
Tuky
34,50 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
47,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, lehce naklepeme a opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na troše olivového oleje (asi 7 - 8 minut). Po chvíli přidáme k masu na měsíčky nakrájená jablka, která jsme zbavili jádřince. Jablka opečeme s masem dozlatova a položíme na plátky masa. Přidáme kousky gorgonzoly a stáhneme z ohně. Pánev přikryjeme pokličkou a čekáme, dokud se nerozpustí sýr.
02.Najemno nakrájený česnek orestujeme v druhé pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Přidáme kousek másla a omytý a osušený špenát. Osolíme, opepříme a chvíli restujeme, aby špenát změkl. Špecle vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme, přidáme do pánve ke špenátu a promícháme.
03.Na mělký talíř naservírujeme porci špeclí se špenátem, na ně 2 plátky krůtích prsou se sýrem gorgonzola a jablky. Pokrm pokapeme výpekem z masa a posypeme nasekanými vlašskými ořechy opraženými v suché pánvi.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT