Krkovička v trojobalu s pikantní salsou

play Přehrát video recept
Krkovička v trojobalu s pikantní salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Milujete vepřové řízky? Kdo by ne! Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil vepřovou krkovičku v trojobalu s parmezánem. Jako přílohu podává šťouchané brambory s cibulkou, ale pochutnáte si i na domácích hranolkách nebo bramborových kroketách. Kromě toho se naučíte připravovat i skvělou pikantní salsu z blanšírovaných rajčat, lahůdkové cibulky a pálivých papriček. Tu nakonec oceníte nejen v tomto receptu, ale třeba i (například společně s guacamole) k zapékaným nachos.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šťouchané brambory

  • 1 kg brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 2 × lžíce másla Pilos

Pikantní salsa

  • 5 × rajčat
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • ½ citronu (šťáva)
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá pažitka

Krkovička

  • 500 g vepřové krkovice bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g hladké mouky Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g strouhanky Belbake
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • slunečnicový olej Vita D'or
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 937 kJ / 1 180 kcal

Bílkoviny

49,80 g

Tuky

58,00 g

Vláknina

12,00 g

Sůl

3,80 g

Sacharidy

118,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Šťouchané brambory:

01.Očištěné brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. V menším hrnci rozehřejeme olej, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, osolíme a restujeme dozlatova. Potom stáhneme z ohně, přidáme máslo a necháme rozpustit. Cibuli smícháme se scezenými brambory a rozšťoucháme.

Pikantní salsa:

02.Špičkou ostrého nože nakrojíme vrch rajčat do kříže. Rajčata zblanšírujeme – vložíme na několik vteřin do vroucí vody a jakmile se začne stahovat slupka, přendáme je do mísy so studenou vodou.

Video věnované blanšírování si můžete prohlédnout v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Bíle části lahůdkových cibulek nasekáme nadrobno a na olivovém oleji restujeme. Přidáme očištěná rajčata nakrájená na menší kousky, sůl, pepř, nadrobno nasekanou pálivou papričku zbavenou semínek, cukr a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Na závěr vmícháme najemno nasekané bylinky.  

Krkovička:

04.Umytou a osušenou krkovičku nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a pod fólií naklepeme. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během smažení nestahovalo. Krkovici osolíme, okořeníme a obalíme v trojobalu – v mouce, rozšlehaných vejcích se špetkou soli a strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného tuku.

Servírování:

05.Krkovičku servírujeme se šťouchanými brambory, pikantní salsou a měsíčky citronu. Dozdobíme nadrobno nasekanou zelenou částí lahůdkových cibulek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo