Kotlíkový guláš z hovězí kližky s cizrnou a žampiony

play Přehrát video recept
Kotlíkový guláš z hovězí kližky s cizrnou a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Příprava kotlíkového guláše je skvělá zábava na čerstvém vzduchu, což dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten si na přípravu guláše tentokrát zavolal i pomocníka, aby jim společně šlo vše lépe od ruky. Marcel Ihnačák vám prozradí, jaký je nejlepší poměr mezi množstvím masa a cibule, jaké koření a bylinky chutnají v guláši nejlépe, i jak ho ozvláštnit přidáním žampionů a cizrny.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g sušená cizrna Campo Largo
  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 3 × cibule
  • sůl Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 10 × kulička nové koření
  • 10 × stroužek česnek
  • 1,5 kg hovězí kližka Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × pálivá paprička
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 300 g žampiony
  • čerstvý rozmarýn
  • k podávání chléb nebo ciabatta (případně bezlepkové)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 777 kJ / 425 kcal

Bílkoviny

39,80 g

Tuky

19,40 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

0,25 g

Sacharidy

23,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cizrnu den předem namočíme do vody. 

02.V rozehřátém kotlíku rozpustíme vepřové sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a restujeme. Ochutíme novým kořením, nasekanými stroužky česneku a na kostky nakrájené maso. Promícháme a dále restujeme. Přidáme nasekané pálivé papričky, kari koření a sladkou mletou papriku. Následně přihodíme scezenou cizrnu, přilijeme vodu a podle potřeby dochutíme. Guláš vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne. 20 minut před koncem přidáme žampiony a nasekaný rozmarýn. 

03.Kotlíkový guláš servírujeme s nakrájeným pečivem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo