Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Příprava kotlíkového guláše je skvělá zábava na čerstvém vzduchu, což dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten si na přípravu guláše tentokrát zavolal i pomocníka, aby jim společně šlo vše lépe od ruky. Marcel Ihnačák vám prozradí, jaký je nejlepší poměr mezi množstvím masa a cibule, jaké koření a bylinky chutnají v guláši nejlépe, i jak ho ozvláštnit přidáním žampionů a cizrny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 777 kJ / 425 kcal
Bílkoviny
39,80 g
Tuky
19,40 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
0,25 g
Sacharidy
23,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cizrnu den předem namočíme do vody.
02.V rozehřátém kotlíku rozpustíme vepřové sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a restujeme. Ochutíme novým kořením, nasekanými stroužky česneku a na kostky nakrájené maso. Promícháme a dále restujeme. Přidáme nasekané pálivé papričky, kari koření a sladkou mletou papriku. Následně přihodíme scezenou cizrnu, přilijeme vodu a podle potřeby dochutíme. Guláš vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne. 20 minut před koncem přidáme žampiony a nasekaný rozmarýn.
03.Kotlíkový guláš servírujeme s nakrájeným pečivem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT