Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Brownies patří mezi ty nejčokoládovější dezerty, na které můžete narazit, a naprosto skvěle chutnají se šálkem kávy. Co ale zkusit připravit rovnou kávové brownies? Přesně to se rozhodl udělat šéfkuchař Roman Paulus. V jeho video receptu zjistíte, jak připravit čokoládový základ s oříškovým máslem (ve kterém kupodivu nejsou žádné ořechy) i jak správně vyšlehat vejce, aby brownies byly ve výsledku hutné, ale stále krásně vláčné. Naučíte se taky trik s namočeným pečicím papírem, díky kterému se vám bude hotový dezert ještě lépe porcovat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 851 kJ / 442 kcal
Bílkoviny
4,80 g
Tuky
26,20 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
47,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z másla podle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme oříškové máslo. Máslo necháme v hrnci rozpustit a na mírném plameni vaříme, dokud nezačne vonět o oříšcích a není zcela průzračné. V průběhu procesu odstraňujeme pěnu.
Podrobné video, jak připravit oříškové máslo, se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.K teplému oříškovému máslu přisypeme nalámanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.
03.V Kuchyňském robotu s cukrem vyšleháme vejce do husté pěny. Následně při nižších obrátkách pomalu přiléváme čokoládové máslo, vanilkový extrakt a hotovou kávu.
04.Ručně metličkou ke směsi přimícháme sůl, kakao a mouku. Důkladně promícháme.
05.Formu vyložíme pečicím papírem a připravenou hmotu do ní přelijeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 25–30 minut na program horkovzduch.
Nenechte se zmást. Brownies jsou hotové, i když je střed šťavnatý a vypadá nedopečený. Takové hutné a syté mají ze své podstaty být.
06.Brownies před porcováním necháme zcela nebo alespoň částečně vychladnout a podáváme s porcí čerstvě ušlehané šlehačky či zakysanou smetanou.
07.Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 3 dny. Pokud ho naporcujeme a jednotlivé porce zabalíme do pečicího papíru, můžeme je skladovat v mrazničce, kde vydrží až 3 měsíce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT