Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si chutné karbanátky s pikantní paprikovou omáčkou a batáty. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 496 kJ / 836 kcal
Bílkoviny
55,90 g
Tuky
47,90 g
Vláknina
9,40 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
52,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z omytých paprik a pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na němž opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku, osolíme, opepříme a přidáme větvičku rozmarýnu. Jakmile je základ opečený dozlatova, přidáme nakrájenou papriku. Opět osolíme, opepříme a opékáme, až paprika trochu změkne. Vyndáme rozmarýn, přidáme třtinový cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Přilijeme vinný ocet a chvíli podusíme. Podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme doměkka (15 – 20 minut). Dle potřeby podléváme vodou. Podušenou papriku rozmixujeme do hladka a vmícháme nadrobno nasekaný koriandr.
02.Mleté maso přendáme do větší misky, přidáme 3 nadrobno nakrájené stroužky česneku, sůl, pepř, mletou ostrou papriku, nasekané lístky tymiánu a trochu olivového oleje a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme rukama tenčí karbanátky, které opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.
03.Očištěné a omyté batáty nakrájíme na malé kostky a opékáme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem, až zezlátnou a změknou. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Chvíli před dokončením přidáme cherry rajčata nakrájená podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny a pokapeme citronovou šťávou.
04.Na talíř naservírujeme porci batátů, 2 – 3 placky a přelijeme omáčkou. Můžeme dozdobit lístky koriandru. Servírujeme s malým listovým salátem, který jsme osolili, opepřili a pokapali olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT