Kuchyně
Evropská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte lahůdku v podobě kachních prsou s višňovou omáčkou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 065 kJ / 972 kcal
Bílkoviny
48,50 g
Tuky
46,60 g
Vláknina
9,10 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
91,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory a celer očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme dohladka. Pyré dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Na zjemnění přidáme 1 lžíci másla a podle potřeby osolíme.
02.Omytá a osušená kachní prsa očistíme, nařežeme zešikma na straně s kůží, osolíme a opepříme. Kachní prsa orestujeme v rozpálené pánvi bez tuku nejdříve na straně s kůží, aby se z kůže vypekl tuk a byla křupavá (asi ⅔ celkového času). Trochu přitlačíme, aby se kůže opekla rovnoměrně. Otočíme a opékáme na mírném plameni dále. V průběhu restování sbíráme vyškvařený tuk. Opečená kachní prsa přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.
03.Višně scedíme a necháme okapat, šťávu odložíme na později. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše kachního tuku dozlatova. Přidáme višně a cukr a restujeme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 1 lžíci másla, osolíme a opepříme. Podlijeme višňovou šťávou a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pokud není omáčka dost kyselá, můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy. Omáčku zahustíme 1 lžičkou bramborového škrobu, který jsme rozmíchali v troše studené vody a necháme přejít varem.
04.Na talíř naservírujeme pyré, na plátky nakrájená kachní prsa a přelijeme višňovou omáčkou. Dozdobíme lístky rukoly, kterou jsme ochutili citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT