Kachní prsa s bramborovo-celerovým pyré a višňovou omáčkou

play Přehrát video recept
Kachní prsa s bramborovo-celerovým pyré a višňovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte lahůdku v podobě kachních prsou s višňovou omáčkou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × velké brambory
  • 0,5 × celeru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × citron
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × kachní prsa
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g višní bez pecek v sladkém nálevu Freshona
  • 200 ml višňové šťávy
  • 1 × malá červená cibule
  • 1 × lžička přírodního třtinového cukru Belbake
  • 1 × lžička bramborového škrobu Castello
  • čerstvá rukola (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 065 kJ / 972 kcal

Bílkoviny

48,50 g

Tuky

46,60 g

Vláknina

9,10 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

91,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborovo-celerové pyré

01.Brambory a celer očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme dohladka. Pyré dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Na zjemnění přidáme 1 lžíci másla a podle potřeby osolíme.

Kachní prsa

02.Omytá a osušená kachní prsa očistíme, nařežeme zešikma na straně s kůží, osolíme a opepříme. Kachní prsa orestujeme v rozpálené pánvi bez tuku nejdříve na straně s kůží, aby se z kůže vypekl tuk a byla křupavá (asi ⅔ celkového času). Trochu přitlačíme, aby se kůže opekla rovnoměrně. Otočíme a opékáme na mírném plameni dále. V průběhu restování sbíráme vyškvařený tuk. Opečená kachní prsa přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.

Višňová omáčka

03.Višně scedíme a necháme okapat, šťávu odložíme na později. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše kachního tuku dozlatova. Přidáme višně a cukr a restujeme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 1 lžíci másla, osolíme a opepříme. Podlijeme višňovou šťávou a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pokud není omáčka dost kyselá, můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy. Omáčku zahustíme 1 lžičkou bramborového škrobu, který jsme rozmíchali v troše studené vody a necháme přejít varem.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme pyré, na plátky nakrájená kachní prsa a přelijeme višňovou omáčkou. Dozdobíme lístky rukoly, kterou jsme ochutili citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo