Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Všichni milovníci červeného vína jistě ocení recept kuchynelidlu.cz na hovězí na červeném víně.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g hovězího masa Čerstvá porce
  • 200 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 1 × hrst rozinek Suntree
  • 3 × cibule
  • 100 g malých žampionů
  • 2 × mrkve
  • 4 × lžíce sójové omáčky
  • čerstvý tymián
  • černý pepř Mikado
  • sladká paprika Mikado
  • olej na smažení Promienna
  • francouzská bageta jako příloha

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 120 kJ / 746 kcal

Bílkoviny

62,90 g

Tuky

31,50 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

6,00 g

Sacharidy

38,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme hovězí maso nakrájené na kostky (asi 5 minut).

02.Cibuli nakrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka a spolu s rozinkami a žampiony přidáme k masu. Dochutíme sójovou omáčkou, paprikou a pepřem, podlijeme červeným vínem a promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 90 minut.

Servírování

03.Podáváme posypané čerstvým tymiánem a s rozpečenou bagetkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo