Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Chcete tip na rychlý oběd nebo večeři? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na neskutečně rychlé a hlavně jednoduché gnocchi se špenátem a mletým vepřovým masem. Kromě toho, že budete mít za chvíli hotovo, můžete k těmto nokům spotřebovat takřka cokoliv, co vám doma přebývá. Zkuste třeba mleté maso nahradit slaninou nebo špenát blanšírovanou brokolicí. Pochutnáte si v každém případě, doslova za pár minut!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 537 kJ / 845 kcal
Bílkoviny
34,50 g
Tuky
52,10 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
54,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Gnocchi uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
02.Ve větší pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno. Po chvíli přidáme natrhaný tymián. Když cibule získá zlatavou barvu, do pánve vložíme maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme do zlatohněda. Potom přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, přilijeme víno a chvilku povaříme, dokud se z něj neodpaří alkohol. Zmírníme oheň, přilijeme smetanu a necháme krátce povařit.
03.Potom stáhneme z ohně, přimícháme mladý špenát a čerstvě uvařené gnocchi. Na závěr posypeme nasekanou petrželovou natí.
04.Gnocchi se špenátem a mletým masem servírujeme v hlubokém talíři ozdobené strouhaným parmezánem nebo sýrem Grana Padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT