Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Nadýchané, domácí a čistě rostlinné! Vyzkoušejte veganské bulky na burgery podle receptu Romany Böhmové, které potěší nejen vegany. Ideální základ pro letní grilování.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 279 kJ / 306 kcal
Bílkoviny
7,10 g
Tuky
6,80 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
52,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve připravíme kvásek. V misce smícháme droždí, cukr a vlažnou vodu a necháme 10 minut stát, dokud kvásek nezačne pěnit.
7 g sušeného droždí můžete nahradit 20 g čerstvého.
02.Do mísy robota nasypeme prosátou mouku, ovesný nápoj, jablečný ocet, sůl, olivový olej a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto.
03.Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.
04.Vykynuté těsto zlehka propracujeme na vále, rozdělíme na 8 dílů a vytvarujeme bulky, které pokládáme na plech vyložený s pečicím papírem. Necháme ještě 20 minut kynout.
05.Každou bulku potřeme směsí javorového sirupu a rostlinného mléka, posypeme mákem nebo sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 12–15 minut. Po upečení přendáme bulky na mřížku a necháme vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT