Domácí cukrové sypání
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Barevné ozdoby na dorty, zákusky nebo vánoční cukroví si snadno vyrobíte i sami doma. Bude vám k tomu stačit recept na bílkovo-cukrovou polevu od šéfkuchaře Romana Pauluse. Jakmile si ji namícháte, můžete ji nechat bílou, anebo obarvit celou řadou potravinářských barev. Pokud chcete vyrobit jen jednoduché cukrové sypání, postačí, když necháte na pečicím papíru zaschnout tenké linky bílkové polevy. Ale můžete i popustit uzdu své kreativitě a vytvořit kytičky, sněhové vločky, větvičky a cokoliv dalšího, co vás jen napadne.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 10 × lžíce extra jemný moučkový cukr
  • 1 × bílek
  • 1 × lžička bramborový škrob
  • 1 × lžička citronová šťáva
  • potravinářské barvivo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 466 kJ / 350 kcal

Bílkoviny

3,70 g

Tuky

0,10 g

Vláknina

0,10 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

83,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravíme si polevu jako na perníčky. Cukr, bílek, citronovou šťávu a škrob nandáme do mísy a šleháme dotuha.

Polevu můžete obarvit rovnou gelovými barvami, nebo připravit bílé zdobení a následně ho v sáčku promíchat s vybranými prachovými barvami.

02.Nandáme do cukrářského sáčku a ustřihneme malou dírku. 

03.Na pracovní ploše rozprostřeme ideálně dlouhý pruh pečicího papíru, na který stříkáme poměrně rovné čáry z jedné strany na druhou. Takto necháme do druhého dne uschnout.

Pohrajte si s tvary. K dlouhým čárám můžete prodat i tečky nebo srdíčka. Pokud jste zručnější, můžete zkusit i malé stromečky, zvonečky, sněhuláky, palčáky, čepice, duchy, oči, kytičky a jiné tvary. Vyrobíte je ruční tvorbou či pomocí malých ozdobných špiček (kytičky).

04.Druhý den vezmeme cukrářskou kartu či špachtli, kterou zaschlé pruhy z pečičího papíru stáhneme. Při tomto procesu se rovnou rozlámou na požadovaný tvar, případně je můžeme dolámat lehkým ručním prohrábnutím.

05.Zdobení dáváme na krémy ideálně těsně před podáváním, snadno totiž natahuje vodu. Na čokoládovou polevu těsně před zaschnutím.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo