Čokoládový tunel s marcipánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Čokoláda je perfektní surovinou na přípravu moučníků. Podívejte se na naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept na čokoládovou roládu s marcipánem.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 3 × vejce “M“
  • 75 g cukru krystal Castello
  • 50 ml vlažné vody
  • 75 g hladké mouky Castello
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 30 g medu z lučních květů Marlene
  • 200 g marcipánové hmoty Belbake
  • bramborový škrob Castello (na podsypání)
  • 2 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 523 kJ / 603 kcal

Bílkoviny

9,40 g

Tuky

33,90 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

0,11 g

Sacharidy

65,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, přisypeme mouku a nakonec vmícháme sníh. Těsto přelijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 12 minut. Po upečení necháme vychladnout.

02.Smícháním rozehřáté čokolády, horké smetany a medu připravíme ganache.

03.Z vychladlého piškotového těsta sundáme pečicí papír a odřízneme okraje. Těsto opatrně vložíme do formy na srnčí hřbet, ořízneme podél okraje formy a lehce zatlačíme. Piškot zalijeme tenkou vrstvou ganache, rozetřeme a dáme ztuhnout do lednice.

04.Marcipánovou hmotu propracujeme a vyválíme na tenkou placku. Průběžně podsypáváme škrobem, aby se marcipánová hmota nepřilepila na pracovní plochu. Vyválený plát přeneseme do formy na ztuhlou ganache, přitlačíme a odřízneme přečnívající okraje. 

05.Na marcipánovou hmotu nalijeme a rozetřeme zbylou ganache (asi 3 lžíce necháme na potření tunelu), navrch položíme piškotové těsto a odřízneme podle velikosti formy. Celý tunel dáme ztuhnout do mrazáku.

06.Po ztuhnutí vyklopíme, pomažeme povrch tunelu zbylou ganache a posypeme kakaem.

Servírování

07.Servírujeme vychlazené a nakrájené na tenké plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo