Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Na Nový rok se musí jíst čočka, to je jasná věc. Co ale takhle tentokrát nahradit klasickou čočku s vařeným vejcem a párkem lehce pikantní čočkovou polévkou podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse? Kromě toho, že vám zajistí, že nebudete v novém roce strádat, bude fungovat i jako skvělý vyprošťovák po silvestrovské noci. Naučíte se, jak správně orestovat klobásu a kořenovou zeleninu do základu, jak a kdy polévku zahustit i to, proč se čočka musí solit až na úplný závěr.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 846 kJ / 441 kcal
Bílkoviny
19,10 g
Tuky
25,80 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
4,40 g
Sacharidy
35,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čočku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená a necháme 2 hodiny odstát.
02.Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou klobásu, postupně přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel, najemno nasekanou cibuli, česnek a restujeme na středním plameni 5-10 minut.
03.Ochutíme rajčatovým protlakem, celý bobkovým listem a mletou paprikou dle chuti (sladkou, pálivou, nebo mix). Krátce orestujeme, doplníme namočenou čočkou, podlijeme vývarem a vaříme 15-20 minut.
Vývar můžete použít i z jiného masa. Jak si domácí vývar připravit zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
04.Před koncem zahustíme tmavou máslovou jíškou a dovaříme dokud nebude čočka měkká. Hotovou polévku osolíme a opepříme.
Jak si připravit máslovou jíšku zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
05.Na talíři ozdobíme sekanou petrželí nebo pažitkou a podáváme s krajícem chleba.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT