Chipsy z parmské šunky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Parmská šunka chutná skvěle třeba i jen tak! Ale skutečně si na ní pochutnáte, když si z ní připravíte chipsy. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Je to snadné, hotovo budete mít už za 30 minut a pokud zrovna nemáte po ruce parmskou šunku, poradíte si i se šunkou schwarzwaldskou, panchetou nebo anglickou slaninou. Takové chipsy pak udělají mnoho parády například v těstovinách, krémových omáčkách nebo třeba v salátech.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • parmská šunka na plátky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe na něj plátky parmské šunky, aby se nepřekrývaly, přikryjeme druhou vrstvou papíru a zatížíme druhým plechem. Takto narovnané plátky sušíme v troubě vyhřáté na 130 °C asi 30 minut. Pokud by byly málo křupavé, dosušíme bez přiklopení.

Na co použít chipsy z parmské šunky?

02.Tato delikatesa se hodí k dokončení právě uvařených jídel. Vynikne zejména v těstovinách, nocích, nebo k posypání krémových omáček, polévek či salátů

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo