Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Poctivý a chutný burger nemusíte připravovat jen do máslové briošky, ale klidně i do pšeničné tortilly, jak to dělá v tomto receptu šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se namíchat maso na burgery, správně ho ogrilovat i naplnit s ním tortillu společně s čedarem, salátem a vynikajícím dresinkem tisíce ostrovů. Navíc vám díky použití tortilly namísto tradiční bulky zbyde mnohem víc místa na přílohu. Jaká to bude?
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 981 kJ / 713 kcal
Bílkoviny
37,90 g
Tuky
46,40 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
36,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mletého masa utvoříme masové placky, které osolíme, opepříme a lehce potřeme olejem. V grilu rozpáleném na 220 °C maso grilujeme z každé strany asi 3 minuty.
02.Jakmile je maso hotové, mokrou rukou lehce navlhčíme tortillu a obložíme ji 4 plátky sýra, jedním grilovaným masem, nudličkami ledového salátu a trochou dresinku.
Jak připravit domácí dresink tisíce ostrovů zjistíte v triku kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Na jednu tortillu použijte asi 30 g dresinku, tedy celkem si vystačíte s přibližně 4 porcemi dresinku.
04.Naplněný wrap nejprve přehneme na polovinu a pak znovu na čtvrtinu. Vytvoříme tak naplněný trojúhelník, který vložíme do grilu. Zapékáme v chladnější části grilu z každé strany asi 2 minuty. Hotové ihned podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT