Bezlepkové citronové sušenky plněné krémem

play Přehrát video recept
Bezlepkové citronové sušenky plněné krémem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Najít recept na dobré bezlepkové cukroví nemusí být vždy úplně snadné, a tak vám určitě přijde vhod toto video šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten natočil recept na bezlepková citronová kolečka. Naučíte se celý postup od samotné přípravy těsta, do kterého mimo jiné přijde i poctivá porce jablečného pyré. Dozvíte se i, čím v těstě nahradit klasický lepek, aby drželo pěkné pohromadě. Po upečení základů na kolečka vám bude stačit už jen naplnit je lahodným citronovým krémem a nechat ještě na chvilku zapéct.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 310 g bezlepková mouka Belbake
  • 150 g krystalový cukr
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × lžička prášek do pečiva
  • 2 × bio citron (kůra)
  • 120 g máslo
  • 2 × lžíce jablečné pyré
  • 80 g moučkový cukr
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 0,25 × lžička sůl
  • 1 × lžička xanthanová guma
  • 1 × lžička vanilkový extrakt
  • citronový krém

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 671 kJ / 3 023 kcal

Bílkoviny

29,60 g

Tuky

108,70 g

Vláknina

14,00 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

483,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme bezlepkovou mouku, krupicový cukr, vejce, kypřicí prášek, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, jablečné pyré, 50 g moučkového cukru, citronovou šťávu, sůl, xantanovou gumu a vanilkový extrakt. Za pomoci kuchyňského robotu vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout.

Před zabalením do fólie z těsta vytvarujte asi 4 cm vysoký kvádr. Díky pravidelnému tvaru se bude po vyndání stejnoměrně zahřívat a lépe zpracovávat.

02.Z odpočatého těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Následně do nich uděláme důlek a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 9 minut na program horkovzduch.

03.Po vyndání horké sušenky naplníme předpřipraveným citronový krémem a pečeme ještě další 3 minuty.

Jak připravit citronový krém („lemon custard“) zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Cukroví pečeme těsně před Vánoci, skladujeme v uzavřeném boxu v lednici a spotřebujeme do 5 dnů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo