Kuchyně
Česká
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Najít recept na dobré bezlepkové cukroví nemusí být vždy úplně snadné, a tak vám určitě přijde vhod toto video šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten natočil recept na bezlepková citronová kolečka. Naučíte se celý postup od samotné přípravy těsta, do kterého mimo jiné přijde i poctivá porce jablečného pyré. Dozvíte se i, čím v těstě nahradit klasický lepek, aby drželo pěkné pohromadě. Po upečení základů na kolečka vám bude stačit už jen naplnit je lahodným citronovým krémem a nechat ještě na chvilku zapéct.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
12 671 kJ / 3 023 kcal
Bílkoviny
29,60 g
Tuky
108,70 g
Vláknina
14,00 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
483,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme bezlepkovou mouku, krupicový cukr, vejce, kypřicí prášek, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, jablečné pyré, 50 g moučkového cukru, citronovou šťávu, sůl, xantanovou gumu a vanilkový extrakt. Za pomoci kuchyňského robotu vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout.
Před zabalením do fólie z těsta vytvarujte asi 4 cm vysoký kvádr. Díky pravidelnému tvaru se bude po vyndání stejnoměrně zahřívat a lépe zpracovávat.
02.Z odpočatého těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Následně do nich uděláme důlek a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 9 minut na program horkovzduch.
03.Po vyndání horké sušenky naplníme předpřipraveným citronový krémem a pečeme ještě další 3 minuty.
Jak připravit citronový krém („lemon custard“) zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Cukroví pečeme těsně před Vánoci, skladujeme v uzavřeném boxu v lednici a spotřebujeme do 5 dnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT