Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Šťavnatá vepřová panenka pečená s čerstvým rozmarýnem, podávaná s hlívou, celerem a křupavou pancettou – jednoduchý recept Marcela Ihnačáka plný chutí!
Energie
2 011 kJ / 481 kcal
Bílkoviny
49,40 g
Tuky
24,10 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
9,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Panenku překrojíme na polovinu, opepříme, osolíme, položíme do rozpálené pánve s olivovým olejem a opečeme ze všech stran. Maso položíme na plech, posypeme čerstvým rozmarýnem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 5–7 minut.
02.Do rozpálené pánve s olivovým olejem vložíme cibuli nakrájenou na měsíčky, následně řapíkatý celer, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájenou pancettu, česnek na plátky a nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a za občasného promíchání restujeme. Podlijeme bílým suchým vínem a stáhneme z ohně.
03.Maso vyndáme z trouby, přidáme plátky másla, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout. Poté nakrájíme, na řezu osolíme a opepříme. Podáváme přelité výpekem z masa a ozdobené lístky řapíkatého celeru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT