Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Šťavnaté hovězí fašírky s bryndzovým dipem

Hovězí fašírky (nebo také jednoduše hovězí karbanátky) jsou skvělým jídlem, které snadno připravíte a dochutíte přesně tak, jak to máte nejraději. Šéfkuchař Marcel Ihnačák je tentokrát připravil na grilu ze směsi mletého masa, lahůdkové cibulky, česneku a rozmarýnu. Jako příloha skvěle poslouží netradiční grilovaná kořenová zelenina a extrémně jednoduchý bryndzový dip, na který vám postačí zakysaná smetana, bryndza a trocha nasekané pažitky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × vejce „M“
  • 2 × lžíce strouhanka Belbake
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 × celer
  • 4 × mrkev
  • 4 × kořenová petržel
  • čerstvý tymián
  • 250 g zakysaná smetana Pilos
  • 125 g bryndza Pilos
  • čerstvá pažitka

POSTUP

Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme vejce, strouhanku, nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku, česnek a rozmarýn. Důkladně promícháme a přelijeme olejem. Ze směsi vypracujeme fašírky, které po povrchu pokapeme olejem. 

Kořenovu zeleninu zblanšírujeme (krátce povaříme ve vodě).

Tip: Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Oblanšírovanou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

Zeleninu i fašírky grilujeme v rozpáleném grilu. Maso opečeme přibližně 8 minut a zeleninu dokřupava. 

Jakmile se maso a zelenina griluje, připravíme dip. V míse smícháme kysanou smetanu, bryndzu, sůl, pepř a nasekanou pažitku. 

 Šťavnaté hovězí fašírky servírujeme s bryndzovým dipem a grilovanou zeleninou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.