Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky, česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větším rozpáleném kastrolu se slunečnicovým olejem, až změknou (asi 3 minuty).
Slezskou klobásu zlehka nařízneme po obou stranách a přidáme do kastrolu k česneku a cibuli. Přidáme kuličky nového koření, pepř, kmín a bobkové listy a asi 5 minut restujeme.
Bílé zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme ke klobáskám, osolíme a důkladně promícháme a orestujeme. Podlijeme bílým vínem, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut, až zelí změkne. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Slezskou klobásu s dušeným zelím na bílém víně servírujeme v hlubším talíři.