Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Slezská klobása s dušeným zelím

Pro milovníky uzenin máme v Kuchyni Lidlu recept na Slezskou klobásu s dušeným zelím.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × Slezské klobásy Pikok
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • slunečnicový olej Promienna
  • 8 × kuliček nového koření Mikado
  • 1 × lžička celého pepře Mikado
  • 1 × lžička celého kmínu Mikado
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 0,5 × menší hlávky bílého zelí
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 500 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • voda nebo vývar na podlití

POSTUP

Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky, česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větším rozpáleném kastrolu se slunečnicovým olejem, až změknou (asi 3 minuty).

Slezskou klobásu zlehka nařízneme po obou stranách a přidáme do kastrolu k česneku a cibuli. Přidáme kuličky nového koření, pepř, kmín a bobkové listy a asi 5 minut restujeme.

Bílé zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme ke klobáskám, osolíme a důkladně promícháme a orestujeme. Podlijeme bílým vínem, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut, až zelí změkne. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.

Servírování

Slezskou klobásu s dušeným zelím na bílém víně servírujeme v hlubším talíři.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.