Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Pečený losos se salátem tabouleh

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si rychlého lososa se salátem tabouleh podle Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 čerstvé filety z lososa s kůží
  • 200 g velkolisté petržele
  • čerstvá máta
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 50 g bulguru Arax
  • 1 citron (šťáva)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • skořice mletá Mikado
  • pánev s pokličkou
  • cukrářský kroužek

POSTUP

Na salát tabouleh nakrájíme na nudličky velkolistou petržel, mátu, na kolečka lahůdkovou cibulku a najemno červenou cibuli. Z rajčat seřízneme dužinu, nakrájíme na menší kousky a přidáme k salátu. Bulgur uvaříme podle návodu a přesypeme k zelenině. Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec přidáme trochu skořice, smícháme a necháme chvíli stát.

Z lososa odstraníme kůži.

Tip: Jak zbavit lososa kůže, Vám poradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu.

Jednotlivé porce lososa osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem z obou stran, poté stáhneme z plamene, přiklopíme a necháme prohřát.

Pokrm servírujeme do hlubšího talíře. Pomocí cukrářského kroužku naservírujeme salát a nahoru umístíme porci lososa. Zakápneme olivovým olejem a dozdobíme snítkou máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU