Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Pečená krkovice plněná cibulovou marmeládou

Podívejte se, jak si připravit vepřovou krkovici s cibulovou marmeládou podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz .
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello
  • 2 × cibule
  • 1 × jablko
  • 50 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • sůl s jódem Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kmín celý Mikado
  • 12 × stroužků česneku
  • 250 ml vody
  • 1 × lžíce hladké mouky Castello
  • 100 g celeru
  • 500 g brambor
  • 300 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 50 g sýru Cheddar Mature bloček Valley Spire (48 % t. v s.)
  • 50 g goudy strouhané Milbona
  • kuchyňský provázek
  • palička na maso
  • 2 zapékací mísy
  • alobal
  • struhadlo
  • metlička

POSTUP

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme 1 najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme jablko, které jsme oloupali, zbavili jadřince a nakrájeli na menší kostky. Podlijeme bílým vínem a přidáme nastrouhaný zázvor. Necháme provařit, až všechny suroviny změknou a získáme hustou marmeládu.

Tip: Video, jak připravit cibulovou marmeládu, najdete v naší Kulinářské akademii.

Krkovici rozřízneme tak, abychom získali větší plochu, a připravíme 2 tenké plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou cibulovou marmeládou. Dobře zarolujeme a pevně svážeme kuchyňským provázkem. Roládu vložíme do pekáče, osolíme, posypeme kmínem, přidáme 1 cibuli nakrájenou na měsíčky, 8 neoloupaných stroužků česneku, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, nejprve 1,5 hodiny přikryté, poté sundáme alobal a asi 1 hodinu dopékáme. Po upečení odstraníme provázek. Vzniklou šťávu slijeme do rendlíku, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.

Celer nastrouháme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme 3 nasekané stroužky česneku, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme brambory a celer, chvilku povaříme, přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným cheddarem a zapečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30–40 minut.

Servírování

Krkovici podáváme nakrájenou na plátky, přidáme pečenou cibuli a česnek a přelijeme omáčkou. Brambory podáváme v misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.