Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme 1 najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme jablko, které jsme oloupali, zbavili jadřince a nakrájeli na menší kostky. Podlijeme bílým vínem a přidáme nastrouhaný zázvor. Necháme provařit, až všechny suroviny změknou a získáme hustou marmeládu.
Tip: Video, jak připravit cibulovou marmeládu, najdete v naší Kulinářské akademii.
Krkovici rozřízneme tak, abychom získali větší plochu, a připravíme 2 tenké plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou cibulovou marmeládou. Dobře zarolujeme a pevně svážeme kuchyňským provázkem. Roládu vložíme do pekáče, osolíme, posypeme kmínem, přidáme 1 cibuli nakrájenou na měsíčky, 8 neoloupaných stroužků česneku, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, nejprve 1,5 hodiny přikryté, poté sundáme alobal a asi 1 hodinu dopékáme. Po upečení odstraníme provázek. Vzniklou šťávu slijeme do rendlíku, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
Celer nastrouháme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme 3 nasekané stroužky česneku, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme brambory a celer, chvilku povaříme, přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným cheddarem a zapečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30–40 minut.
Krkovici podáváme nakrájenou na plátky, přidáme pečenou cibuli a česnek a přelijeme omáčkou. Brambory podáváme v misce zvlášť.