Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králíka naporcujeme a hřbet a stehna poté vykostíme.
Tip: Naporcovat a vykostit králíka se naučíte v Kulinářské akademii.
Z ořezů a kostí připravíme králičí vývar. Vykostěný hřbet a stehna osolíme, opepříme a posypeme trochou nastrouhané citronové kůry a nasekané listové petržele. Maso zarolujeme, svážeme provázkem a necháme 2 – 3 hodiny odpočívat. Poté vložíme do zapékací mísy, přidáme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 110 °C a konfitujeme 2 – 3 hodiny doměkka. Z hotového masa odstraníme provázek a naporcujeme.
Cizrnu uvaříme doměkka. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené najemno orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrájené na větší kusy. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 6 minut doměkka. Přidáme vařenou cizrnu, nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou listovou petržel, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.
Bagetku nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech s pečicím papírem, můžeme posypat nasekanou listovou petrželí a usušíme v troubě.
Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Cizrnové ragú servírujeme do hlubšího talíře, přidáme kousek králičího hřbetu i stehna ozdobíme chlebovými chipsy a listovou petrželí.