Marcel Ihnačák
Doba přípravy4 hod. 15 min.

Jemné kachní paté

Připravte si chutné kachní paté podle receptu Marcela Ihnačáka. Recept je dostupný na našich stránkách Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna Čerstvá porce
  • 2 × mrkve
  • 2 × cibule
  • 0,5 × svazku řapíkatého celeru
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • pár kuliček celého černého pepře Mikado
  • 6 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × pomeranče
  • 1 × hrst čerstvé máty
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 ml kachního vývaru
  • 150 g másla Pilos
  • Šumavský bochník
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g rukoly
  • 1 × citron
  • grilovací pánev
  • sekací mixér
  • uzavírací skleněné dózy
  • sítko

POSTUP

Kachní paté

Omytou kachnu rozkrájíme na čtvrtky a přendáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěnou a na větší kousky nakrájenou zeleninu - mrkev, cibuli, řapíkatý celer, 3 - 4 bobkové listy, několik kuliček celého pepře a 4 - 5 celých stroužků česneku. Osolíme a kachnu vaříme asi 2 hodiny doměkka. Mezitím připravíme přepuštěné máslo. Máslo nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce se silnějším dnem a na mírném plameni za občasného míchání přivedeme k varu. Syrovátka se takovýmto způsobem pomalu vyškvaří a zůstane pouze čistý máslový tuk, který přecedíme do misky nebo sklenice. Kachní maso vyjmeme z vývaru a ještě teplé obereme do větší misky od kostí a natrháme na menší kousky. Přidáme šťávu z pomerančů a celé lístky máty, osolíme, opepříme a promícháme, aby se všechny chutě spojily. Ochucené kachní maso přendáme do sekacího mixéru, přilijeme kachní vývar a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat trochu kachního vývaru. Připraveným paté naplníme skleněné dózy (ne zcela po okraj) a zalijeme přepuštěným máslem.

Příloha

Chléb nakrájený na tenčí krajíce opečeme na grilovací pánvi s trochou olivového oleje z obou stran dozlatova. Každý krajíc chleba potřeme stroužkem česneku. Omytou a osušenou rukolu ochutíme pár kapkami citronové šťávy a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

Servírování

Opečené krajíce chleba natřeme nahrubo kachním paté a ozdobíme rukolovým salátem.

Tip

Podívejte se, jak připravit přepuštěné máslo v Kulinářské akademii Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU