Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Baba ganoush je velmi oblíbenou přílohou arabské kuchyně, který se podává jako pasta nebo dip. A z čeho se připravuje? Základní surovinou je dužina pečeného lilku. Původně se opékala nad otevřeným ohněm, ale v našich podmínkách ho klidně můžete upéct v troubě. K tomu sezamová pasta tahini, trocha česneku a špetka římského kmínu – koření, kterým voní snad všechny arabské pokrmy. Roman Paulus Vám ve svém videu ukáže, jak snadná a chutná může být arabská kuchyně.

 

Recept na přípravu baba ganoush

Suroviny:

2 lilky

extra panenský olivový olej

2 lžíce sezamové pasty tahini

2 stroužky česneku

1 citron (šťáva)

mletý římský kmín

listová petržel

čerstvý koriandr

sůl

pepř

granátové jablko na dokončení

 

Postup:

Lilky propíchejte vidličkou, lehce pomažte olejem a grilujeme nebo pečte v troubě rozehřáté na 250 °C doměkka. Slupka může být lehce spálená. Nechte trochu vychladnout, rozpulte a vydlabejte dužinu. Ochuťte sezamovou pastou thini, česnekem nakrájeným nadrobno, citronovou šťávou, římským kmínem, nasekanou listovou petrželí a koriandrem osolte a opepřete. Ozdobte semínky granátového jablka a snítkou koriandru.

Podávejte s pita chlebem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.