
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
Baba ganoush je velmi oblíbenou přílohou arabské kuchyně, který se podává jako pasta nebo dip. A z čeho se připravuje? Základní surovinou je dužina pečeného lilku. Původně se opékala nad otevřeným ohněm, ale v našich podmínkách ho klidně můžete upéct v troubě. K tomu sezamová pasta tahini, trocha česneku a špetka římského kmínu – koření, kterým voní snad všechny arabské pokrmy. Roman Paulus Vám ve svém videu ukáže, jak snadná a chutná může být arabská kuchyně.
Recept na přípravu baba ganoush
Suroviny:
2 lilky
extra panenský olivový olej
2 lžíce sezamové pasty tahini
2 stroužky česneku
1 citron (šťáva)
mletý římský kmín
listová petržel
čerstvý koriandr
sůl
pepř
granátové jablko na dokončení
Postup:
Lilky propíchejte vidličkou, lehce pomažte olejem a grilujeme nebo pečte v troubě rozehřáté na 250 °C doměkka. Slupka může být lehce spálená. Nechte trochu vychladnout, rozpulte a vydlabejte dužinu. Ochuťte sezamovou pastou thini, česnekem nakrájeným nadrobno, citronovou šťávou, římským kmínem, nasekanou listovou petrželí a koriandrem osolte a opepřete. Ozdobte semínky granátového jablka a snítkou koriandru.
Podávejte s pita chlebem.
Komentáře (0)
zobrazit vše