Baba ganoush
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Blízkovýchodní

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Baba ganoush je velmi oblíbenou přílohou arabské kuchyně, který se podává jako pasta nebo dip. A z čeho se připravuje? Základní surovinou je dužina pečeného lilku. Původně se opékala nad otevřeným ohněm, ale v našich podmínkách ho klidně můžete upéct v troubě. K tomu sezamová pasta tahini, trocha česneku a špetka římského kmínu – koření, kterým voní snad všechny arabské pokrmy. Roman Paulus Vám ve svém videu ukáže, jak snadná a chutná může být arabská kuchyně.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Baba ganoush

  • 2 × lilky
  • extra panenský olivový olej
  • 2 × lžíce sezamové pasty tahini
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × citron (šťáva)
  • mletý římský kmín
  • listová petržel
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • granátové jablko na dokončení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 678 kJ / 401 kcal

Bílkoviny

14,00 g

Tuky

18,00 g

Vláknina

30,20 g

Sůl

0,13 g

Sacharidy

59,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup:

01.Lilky propíchejte vidličkou, lehce pomažte olejem a grilujeme nebo pečte v troubě rozehřáté na 250 °C doměkka. Slupka může být lehce spálená. Nechte trochu vychladnout, rozpulte a vydlabejte dužinu. Ochuťte sezamovou pastou thini, česnekem nakrájeným nadrobno, citronovou šťávou, římským kmínem, nasekanou listovou petrželí a koriandrem osolte a opepřete. Ozdobte semínky granátového jablka a snítkou koriandru.

02.Podávejte s pita chlebem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo